© OUTI KAINIEMI

Korruptiolla on monet kasvot

Venetsia hukkuu tulviin osin korruption takia. Suomi on näyttänyt korruption suhteen puhtoiselta, koska hyvä veli -verkostojen tai pyöröovi-ilmiön vaikutuksia ei ole mitattu.

näkökulma 29.11.2019 06:00
Hanna Ojanen
avatar - 'Hanna Ojanen

–Uutiset tulvien alle jäävästä Venetsiasta ovat jälleen olleet ankeita.

San Marcon basilikassa oli yli metri vettä. Vanha mies kuoli kotonaan sähköiskuun, kun vesi nousi asuntoon. Suunnitelma suojavallin rakentamiseksi on, eikä rahastakaan välttämättä olisi pulaa, mutta sitä kuuluu valuneen jonnekin ihan muualle. Jonkun, tai joidenkin, oma etu menee helposti ihmisten kotikaupungin ja maailmanperintökohteen suojelun edelle.

Vajoava Venetsia hukkuu yhä paheneviin tulviin, mutta myös korruptioon.

Osa Euroopan investointipankin tuesta Mooses-nimen saaneelle vallihankkeelle esimerkiksi päätyi Italian infrastruktuuriministerille.

Euroopan petostentorjuntavirasto OLAFin tarkoituksena on suojata unionin ja sen kansalaisten taloudellisia etuja sekä rikollisuuden ja petosten torjuntaa koskevan lainsäädännön toteutumista jäsenmaissa, mutta se ei voinut tarttua tapaukseen, koska oikeudellinen perusta puuttui.

Kirjoittaja on kansainvälisen politiikan dosentti, jonka erityisalaa on eurooppalainen ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikka.

Avainsanat
Sisältö