Suomi kotoutti ja koulutti: Kun poika täytti 18, Migri päätti karkottaa – Vastaavia päätöksiä voi tulla satoja

Afganistanilaisen pojan kannattaa valittaa hallinto-oikeuteen, myöntää Migrin johtaja.
Mikko Niemelä
Kotimaa 16.8.2017 15:31
Maahanmuuttovirasto Migri on tehnyt päätöksen, jolla karkotetaan vuoden 2017 alkupuoliskolla 18 vuotta täyttänyt poika takaisin kotimaahansa Afganistaniin. Tapauksen tekee erikoiseksi se, että poika saapui Suomeen syksyllä 2015 yksin ja alaikäisenä. Hän haki Suomesta kansainvälistä suojelua. Kyse on...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Mitähän tähän sanoisi? Kirotakaan ei kehtaa.En katso asiaa taloudellisesta näkökulmasta,rahaahan on tosin palannut.Mutta.Eihän tässä ole mitään järkeä.Tapaus täyttää kaikki suvakkien ja rajakkien vaatimukset, eli on kuin oppikirjasta: kotoutus on onnistunut ja yksinäinen ihminen voisi olla valmis pelastamaan suomalaista työelämää.

Niin, ikäväähän tämän kaltainen toiminta yksilölle on mutta hänen kaltaisiaan on maailmalla satoja miljoonia ja meillekin heitä olisi varmaankin tulossa miljoona parikin, kuten Jyrki Katainen haaveili pääministerinä ollessaan.
Mutta ei ihmistä tarvitse lähettää kotimaahansa kuolemaan jos hän sitä pelkää, vaan jollekin kotimaansa lähellä olevalle Unhcr:n ylläpitämälle pakolaisleirille turvallisiin olosuhteisiin siihen asti kunnes voi palata kotiinsa.