Sturmgeist väittää verkossa motiivejaan poliittisiksi

Kotimaa 7.11.2007 14:18

Nimimerkki Sturmgeist89 kertoo blogissaan, että Tuusulan kouluammuskelun motiivit olivat poliittiset. Nimimerkki on kritisoinut useilla palstoilla nykyistä yhteiskuntajärjestelmää ja pitänyt väkivaltaa tehokkaimpana keinona sen muuttamiseen.

Blogimerkinnässä kerrotaan myös, että aseena Jokelan kouluammuskelussa olisi käytetty itselataavaa 22 kaliiperista Sig Sauer Mosquito -pistoolia.

Sturmgeist89 on vain yksi Jokelan ampujaksi epäiltyyn henkilön internetissä yhdistettyjä nimimerkkejä. Muita ovat mm StormSpirit, NaturalSelector89, Kaleva, Komissare, Auvinen sekä Comrade. Useilla peliaiheisilla palstoilla on arveltu, että näiden nimimerkkien takana on sama henkilö.

Nimimerkillä Sturmgeist89 YouTube-palveluun postitettu video kuvitteellisesta kouluampumisesta on kerännyt tänään hurjat katsojaluvut. Iltapäivällä kello 15.30 mennessä videoklippi oli katsottu jo lähes 200 000 kertaa. Video laitettiin palveluun eilen.

Peliplaneetta.net palstalla StormSpiritiä veikattiin ampujaksi jo yhden jälkeen iltapäivällä. Useissa palstan viesteissä kerrotaan, että ampujaksi epäillyn henkilön tuntomerkit täsmäävät nimimerkkiin StormSpirit.

(STT)

Siirry kuvagalleriaan