Sote saattaa kiristää tuloverotusta – Kunnat menettämässä 12 miljardin euron tulot

Maakuntaveroa ei tule. Sote rahoitetaan valtion talousarviosta.
Heikki Vento
Kotimaa 6.4.2016 19:51
Hallituksen suunnittelema sote- ja maakuntauudistus on palveluremontin lisäksi jättimäinen tulonsiirto kunnilta valtiolle, joka voi joutua kiristämään tuloverotusta. Kunnat ovat menettämässä valtiolle vuosittaiset noin 12 miljardin euron verotulot. Verotulojen siirto tuli esille keskiviikkona 6. huh...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Höh, kunnilta otetaan samalla pois tehtäviä 12 mrd eur edestä. Lisäksi kunnat saavat jatkossa vuokratuloja sote-kiinteistöistä.

Ainoat kunnat jotka voivat vähän kärsiä ovat tyyliä Kauniainen, jossa veroprosentti on voinut olla matala koska asukkaat ovat ehkä terveempiä mutta ehkä myös käyttävät enemmän yksityisiä palveluita, jolloin kunta on voinut pitää veroprosenttinsa alempana. Mutta normaalissa keskimääräisessä kunnassa verotuloja häviää saman verran kuin häviää velvoitteitakin.

Ei ongelmaa.

Kuntien läpilaskutusta vähenee, se vähentää kunnan johdon itsetuntoa mutta ei muuta mitään.
Tämä on uutinen:
Hallitus ryöstää rahat Uudeltamaalta, Pirkanmaslta ja Turusta, jotta täysin elinkelvottomien maakuntien kulut saadaan katettua. Valtakunnallinen tasaus, joopa joo. Ei paljoa tarvitse tehostaa tai miettiä mitään.

Onneksi olkoon Keski-Pohjanmaan roistot, varastatte rahat muilta!

Keski-Pohjanaan 60 000 asukasta hoituisi aluesairaalalla. Ei kelpaa.
10 aluetta olisi ollut kuluiltaan hieman tasaisempi, nyt Kepun valtaa pönkittää 18 aluetta. Rahat pelleilyyn saatiin sitten näin.