kirjeitä 08.03.2019 06:00

Eurosta, rakentavasti

Vappu Kaarenojan artikkeli eurosta (SK 9/2019) on valitettava esimerkki asiantuntemattomuudesta ja lukijoiden harhaanjohtamisesta. Tässä muutama esimerkki:

Suomen perusteet EMU:un liitymiselle olivat taloudelliset sekä poliittiset. Artikkelissa auktoriteetiksi nostettu Sixten Korkman unohtaa aktiivisesti, miksi Ruotsilla on mennyt vuodesta 2008 paremmin kuin Suomessa. Siksi, että Ruotsissa on eletty niinkuin eurossa pitää. Suomen kilpailukyky romahti Sari Sairaanhoitajan innoittamaan liittokohtaiseen tulokierrokseen porvarihallituksen aikana. Pääkilpailijamaissa Ruotsissa ja Saksassa tehtiin maltilliset sopimukset.

Ruotsin hallitus halusi liittyä euroon niin taloudellisin kuin poliittisin perustein. Göran Persson pyrki turvaamaan Ruotsin vaikutusvallan Euroopan rakentamisessa samaan tapaan kuin allekirjoittanut Suomen osalta. Euron vahvistaminen on nyt EU:lle kohtalonkysymys ja siinä työssä Suomellakin on ollut rakentava rooli. Vahvistamme euroa myös huolehtimalla Suomen kilpailukyvystä. Euroratkaisun moittiminen vain peittää talouspoliittisen kyvyttömyyden ja poliittisen ymmärtämättömyyden.

Avainsanat
Sisältö