Hiuskarvan varassa

SK:n kyseyssä huomattava osa sote-uudistuksen valmistelijoista epäilee maakuntien aikataulua.

Antti Rinne (sd) ja Sari Tanus (kd) kuuntelivat taustalla kun ministeri Annika Saarikko (kesk) vastaili toimittajien sotekysymyksiin eduskunnassa.
Antti Rinne (sd) ja Sari Tanus (kd) kuuntelivat taustalla kun ministeri Annika Saarikko (kesk) vastaili toimittajien sotekysymyksiin eduskunnassa. © HEIKKI SAUKKOMAA / LK

Huomattava osa sote- ja maakuntauudistusten keskeisistä valmistelijoista pitää epärealistisena sitä, että maakunnat voisivat aloittaa tammikuussa 2020, jos vaalit järjestetään keväällä 2019. Asia käy ilmi Suomen Kuvalehden valmistelijoille lähettämästä kyselystä. 

Kuntaministeri Anu Vehviläinen (kesk.) totesi 18. kesäkuuta hallituksen pitävän kiinni ajatuksesta, että maakunnat aloittaisivat toimintansa tammikuussa 2020. Vehviläinen puhui tiedotustilaisuudessa, jossa kerrottiin eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnalle annetusta hallituksen vastineesta, joka oli vastaus myös perustuslakivaliokunnan kritiikkiin.

Kun Vehviläiseltä kysyttiin maakuntavaalien ja maakuntien toiminnan aloittamisen ajankohdasta, hän viittasi alkuperäiseen suunnitelmaan.

Sisältö