Miehet kalassa – naiset vallassa?

Vegetaristi Hitler ei uskonut liharuoan kieltämiseen.

Kronikka 18.04.2019 06:00
SK 16/1994 (22.4.1994) Hannele Jäämeri: ”Miehet kalassa  – naiset vallassa?”
SK 16/1994 (22.4.1994) Hannele Jäämeri: ”Miehet kalassa  – naiset vallassa?”

Euroopan parlamentin naisten oikeuksien komitea kävi pari viikkoa sitten espanjalaisen varapuheenjohtajansa Teresa Domingo Segarran johdolla polveilevaa keskustelua uusien jäsenmaiden liittämisestä unioniin.

Naisten oikeuksien komiteassa nähdään, kuten arvata saattaa, pohjoisten jäsenmaiden liittyminen uutena mahdollisuutena lujittaa naisten asemaa ja lisätä tasa-arvoa yhteisön piirissä. ”He ovat tottuneet valtaan, heistä voi tulla komissaareja.”

 

Raporteissa huomautetaan monien pohjoismaisten naisten epäilevän sukupuolten välisen tasa-arvon heikkenevän unioniin liityttäessä ja naisten aseman huononevan työelämässä ja sosiaaliturvassa.

Näin ei käy, vakuuttavat parlamentaarikot ja vaativat komissiota ja ministerineuvostoa varmistamaan, että jäsenyyttä hakeneiden maiden naiset saavat selkeää tietoa yhteisön nykyisestä tasa-arvolainsäädännöstä. Heille on myös osoitettava, että nämä säännökset eivät heikennä jo saavutettuja etuja. Skandinavian naisille on kerrottava, että päinvastoin, etenkin nykyisessä huonossa tilanteessa he voivat saada työttömyystukea tietyiltä sosiaalirahastoilta.

Sisältö