Epätodellinen arki

sk 25 vuotta sitten 13.04.2018 06:00
SK 15/1993 (16.4.1993) Pekka Anttila: ”Epätodellinen arki”
SK 15/1993 (16.4.1993) Pekka Anttila: ”Epätodellinen arki”

Jääkiekon kotikentällä Pohjois-Amerikassa pelataan tiukkaa pudotuspeliä, jossa vastakkain ovat perinteikäs historia ja suuri ahne raha. Yksi pelinappuloista on viihdetaiteilija Teemu Selänne.

Kone saapuu Los Angelesiin myöhässä, kone vie pelaajat suoraan harjoituksiin. Lounas jää syömättä. Tunnelma on kuitenkin innostunut. Kalifornian lämpö on jotain muuta kuin Winnipegin kovat pakkaset. Harjoitusten jälkeen loppupäivä on vapaata.

Hotellissa joukkuetta odottaa ilmiö, johon he ovat saaneet totutella vasta tällä kaudella: Teemu Selänteen fanit. Heitä on odottamassa useita kymmeniä, joillakin on jopa 30 mailaa allekirjoitettavana. Niillä tehdään bisnestä. Käytetystä Teemun mailasta, jossa on hänen nimikirjoituksensa, voi saada 150 dollaria. Fanit ovat varanneet huoneita hotellista ja pääsevät näin seisoskelemaan uima-altaan reunalle Teemun ottaessa aurinkoa.

 

Myös Teemua seuraavat suomalaiset reportterit saavat osansa. Fanit ostavat auliisti virvokkeita kenelle tahansa päästäkseen lähemmäksi idoliaan. Reportterit antavat haastatteluja televisioon, radioon ja sanomalehtiin. Teemusta halutaan tietää kaikki.

Tyyneys, jolla hän suhtautuu ympärillään pyörivään hälinään, hämmästyttää kaikkia. Jopa Wayne Gretzkyltä kysytään mielipidettä Teemun suosiosta. Kaikki on kuitenkin vielä Teemulle uutta. Hienosta menestyksestä huolimatta hänen todellinen puntarinsa on ensi kausi.

Pekka Anttila

SK 15/1993 (16.4.1993) Anja Kauranen: ”Hän: Maarit Luukkanen, selviytyjä”

SK 15/1993 (16.4.1993) Anja Kauranen: ”Hän: Maarit Luukkanen, selviytyjä”

Maarit Luukkanen

Ajatus leipomisesta alkoi kehkeytyä Maaritin päässä viime vuoden aikana pikku hiljaa pidemmälle, ystävät rohkaisivat, ja syyskuussa 1992 tuli sitten ensimmäinen suurempi tilaus. Siten, melkein varkain, syntyi pieni yritys, joka tuotti jo ennen joulua noin 10 000 leivonnaista.

”Tällä minä nyt maksan perheen laskuja, näin me yritämme selvitä tästä pahasta ajasta”, Maarit toteaa. Ja kertoo miten hyvältä tuntuu, kun asiakkaat kehuvat toscakakun makua tai metsäsienipiiraan ulkonäköä, kun posti tuo kiitoskortin.

Anja Kauranen

Sisältö