EU ei ole enää peto

SK 25 vuotta sitten 05.06.2020 06:00
SK 23/1995 (9.6.1995) Tuomo Lappalainen: ”EU ei ole enää peto”.
SK 23/1995 (9.6.1995) Tuomo Lappalainen: ”EU ei ole enää peto”.

Kristillisen liiton uusi puheenjohtaja Bjarne Kallis on muuttamassa puolueensa EU-linjaa pragmaattisemmaksi. Ensi töikseen Kallis on lähtenyt vauhdittamaan vuoden 1994 lopulla pöydälle jäänyttä Skl:n jäsenyyshakemusta Euroopan kristillisdemokraattisten puolueiden järjestöön EUCD:hen.

Kalliksen mielessä on kompromissi, jossa kristilliset eivät sitoudu EU:ta kehittäviin hankkeisiin mutteivät myöskään torju niitä. Tällainen ratkaisu vastaa pitkälti Kalliksen henkilökohtaista näkemystä esimerkiksi Euroopan talous- ja rahaliitosta Emusta.

”Näillä näkymin yhteisestä rahasta ei ole sellaista hyötyä, että markasta pitäisi luopua. Voi kuitenkin olla, että joskus tulee aika, jolloin se saattaisi olla jopa Suomen etu. Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan.”

Kallis on muutenkin karsimassa kristillisen liiton EU-linjasta ideologista paatosta. Hän vakuuttaa Skl:n kunnioittavan kansanäänestyksen tulosta ja hyväksyvän Suomen EU-jäsenyyden. ”Ei voi ajatella, että eroaisimme.”

 

Kallis vierastaa Skl:ssäkin taannoin jalansijaa saanutta näkemystä EU:sta Ilmestyskirjan petona.

Hänen mielestään kukaan ei pysty sanomaan, liittyykö EU jotenkin Raamatun profetioihin.

”Aika näyttää, mutta meidän pitää toimia tänä päivänä tässä maailmassa. Ainoastaan jos olemme täysin vakuuttuneita, että jokin asia on vastoin Jumalan sanaa, meidän pitää olla tiukkoina. EU ei ole tällainen asia.”

Tuomo Lappalainen

SK 21/1920 (22.5.1920): ”Maanmiehemme, ’saksalainen ylilääkäri’, tohtori Arvo Ylppö”.

SK 21/1920 (22.5.1920): ”Maanmiehemme, ’saksalainen ylilääkäri’, tohtori Arvo Ylppö”.

”Saksalainen ylilääkäri”

äskettäin kerrottiin lehdissä, että tohtori Arvo Ylppö oli saanut Heubnerin-palkinnon, joka myönnetään joka neljäs vuosi parhaasta saksankielisestä lastentauteja käsittelevästä teoksesta. Palkintolautakunnan päätös oli ollut yksimielinen. Meillä on tilaisuus esittää Suomen Kuvalehden lukijoille otteita Ylpön esimiehen, Keisarinna Auguste Victoria -laitoksen johtajan, professori Langsteinin suosituslausunnosta. ”Toht. Ylppö on erinomainen kliinikko, taitava diagnoosintekijä, jolla on vallassaan kaikki terapeuttiset ja diagnostiset metodit; hän voi johtaa suurintakin lastensairaalaa.”

Sisältö