Sipilän hallitus saa mojovan joululahjan: Työttömyysturvan menot laskevat jopa puoli miljardia euroa

Etuuksien saajia on ollut kuukausittain noin 20 000 vähemmän.
Mikko Niemelä
Kotimaa 7.12.2017 14:33
Suomen työttömyysturvan menot olivat vuonna 2016 ennätyksellisen korkealla, noin 4,9 miljardissa eurossa. Korvausten määrä oli vuoden 1996 tasolla ja etuuksia sai enimmillään lähes 424 000 ihmistä. Nyt vuonna 2017 korvauksia on maksettu lokakuun loppuun mennessä noin 3,8 miljardia euroa. Kelan johta...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Tätähän Sipilä hallituksineen on odottanut kuin kuuta taivaalta: nyt he voivat selittää, että talouskasvu ja työllisyys ovat kasvaneet heidän kurjistamistoimiensa vuoksi, mikä tuskin pitää paikkansa. Operaatio on ollut härski tulonsiirto köyhiltä rikkaille, eikä talouskasvu hyödytä vähävaraisia paljonkaan, mutta rikkaita kyllä.

Sotekatastrofiaan hallitus ei toivon mukaan ehdi toteuttaa, vaikka kuvittelee saavansa buustia tihutöilleen globaalista talouskasvusta, jonka se on laskenut saapuvan hallituskautensa aikana. Se taitaakin olla ainoa laskutoimitus, joka hallitukselta on mennyt oikein – yhtä vaikeaahan on ennustaa, että aurinko nousee aamulla.

Voi vain toivoa, että riittävä osa kansalaisista ei mene hallituksen virittämään ansaan ja kuvittele, että tällainen politiikka koituisi kansan parhaaksi. Mutta taitaa olla turha toive.

Ei kilpailukykysopimus minään lahjana tullut vaan vaati kovaa työtä. Se tuottaa nyt tuloksia. Meillä on nyt pitkästä aikaa hallitus joka tekee ja saa aikaan asioita.