Romanikerjäläisten leiri häädettiin Helsingissä

SK:n toimitus
Kotimaa 27.10.2009 17:53

Romanikerjäläisten leiri Helsingin Kalasatamassa metroaseman läheisyydessä purettiin tiistaina 27. lokakuuta Helsingin kaupungin päätöksellä.

Leirissä oli paikalla kymmenkunta romania, jotka majailivat kolmessa hökkelissä ja yhdessä teltassa.

Leirin purki Helsingin kaupungin palkkaama urakoitsija. Paikalla oli myös poliisi, mutta virkavalta ei puuttunut tapahtumiin.

Leirin purku sujui vailla suurempaa draamaa. Romanit siirtyivät vähine tavaroineen seuraavaan paikkaan. Vielä ei tiedetä, mihin.

Keskustelu

Helsingin kaupunki meni nyt liian pitkälle. Eurooppalaisessa sivistysvaltiossa ei ole tapana tuhota ihmisten asemuksia ja häätää heitä asunnottomuuteen. Tällä hetkellä näin kovaa politiikkaa harjoitetaan tiettävästi vain Italiassa, mikä sekin on väärin, mutta heillä on kuitenkin valtavat määrät muualta tulleita ihmisiä. Helsingissä asumuksensa menettäneiden romanien kaltaisia on vain muutama kymmen.
On vedottu siihen, että romanit ovat täällä turisteina. Asiallisesti oikeaan osuvampi näkökulma on se, että kyse on köyhistä ihmisistä, jotka historiansa rampauttamina yrittävät pysyä hengissä.
SK:n kuvasarjaa katsoessa tuli lisäksi mieleen, että Suomessa ei todellakaan pidetä vanhuksista!

Jos ulkomailta ansiotöihin tulleiden ihmisten sallitaan rikkoa täkäläisiä asumissäädöksiä, niin miksi meiltä vakituisilta ja syntyperäisiltä asukkaislta sitten vaaditaan kaiken mahdollisen noudattamista??? Haluaisin minäkin rakentaa halvalla – rakennusmääräyksiä rikkovan – talon mukavalle paikalle ja asua siinä. Saanko tehdä sitten tehdä niin, jos hyväksyn ammattikerjäläisten anarkian? Ja saavatko kaikki muutkin halukkat täkäläiset(!) sen jälkeen tehdä mitä haluavat?

Huvittaa suomalaisten hyysäys-ja hyvittelypölhöily.
Mistä ihmeestä johtuu, että meidän suomalaisten pitäisi hyväksyä kaikenlainen sekoilu, joita mm. nyt nämä romanialaisseikkailijat täällä aiheuttavat?
Jopa toimittajat kirjoittelevat syyllistäviä kolumneja, kun näiden romanialaisten röttelökojut puretaan. Miksi ihmiset eivät halua nähdä metsää puilta?

Köyhinä ja varattomina täällä kerjäävät ihmiset ovat jollakin konstilla tänne päässeet, kyllä he pääsevät takaisinkin samaa järjestelmää käyttäen, – jos vain haluavat!
Jälleen kerran on käymässä niin, että veronmaksajien kukkarolle tultaisiin EU-alueelta tulleiden kerjäläisten käsin.
Kasvottomat veronmaksajat joutuisivat kustantamaan näitten veijarien elämisen, jotka ovat tulleet Suomeen leveämmän leivän ja hyvien sosiaalietuuksien takia.

Suomesta löytyy jatkuvasti ryhmä ihmisiä, jotka hyväksyvät maahamme filunkipelillä (ja filunkimielessä) tulevien ihmisten toiminnan.
Samaan hengenvetoon oman maan syntyperäisiltä kansalaisilta ollaan kieltämässä jopa mielipiteen ilmaisu, osoittamalla sormella ettei noin saa sanoa!
Suomalainen vahtii toista suomalaista kuin kirveen silmää, mutta sitten maahantulleiden kohdalla osa kansalaisita on järjettömän vapaamielisiä.

Minä en ymmärrä tätä vähintäänkin ihmeellistä touhua näiden romanialaisten suhteen.
Ongelma on tiedostettu jo kesällä ja talvi ei ole tullut yllätyksenä kenellekään, joten röttelökojut olisi pitänyt poistaa jo aikoja sitten.
On vähintäänkin naurettavaa syyttää jotakin Helsingin kaupunginjohtajaa kojujen purkamisesta. Käsitteet menevät kyllä pahasti sekaisin, jos puhutaan ettei Suomessa pidetä vanhuksista. Tuntuu, että tahallisesti sekoitetaan oikea ja väärä keskenään, – ja taas syyllistetään meitä ihka tavallisia kansalaisia.

Tervetuloa tekemään diakoniaa tänne periferiaan, kyllä täällä töitä riittää! Tekijöistä on vain joskus pulaa!