Raskaissa tappioissa tarpovan Finnairin terveiset valtiolle: Nyt ei tarvita rahaa vaan helpotuksia matkustusrajoituksiin

Yli 400 miljoonaa euroa valtion lupaamasta pääomatuesta on käyttämättä, mutta toimitusjohtaja Manner halajaa eurooppalaisten tasoisia koronarajoituksia
Kotimaa 28.10.2020 15:02
Finnairin lentokoneita Helsinki-Vantaan lentokentällä 14. huhtikuuta.
Finnairin lentokoneita Helsinki-Vantaan lentokentällä 14. huhtikuuta. © Roni Rekomaa

Finnair julkisti keskiviikkona kolmannen vuosineljänneksen osavuosikatsauksensa. Se oli juuri niin kurja kuin oli aihetta olettaakin.

Yhtiön vertailukelpoinen liiketulos romahti 167 miljoonaa euroa tappiolle. Vuotta aiemmin samana aikana eli heinä–syyskuussa yhtiö teki vielä 101 miljoonan euron voiton, joten tulosheikennys on ollut vuodessa lähes neljännesmiljardin verran. Sekä Finnairin liikevaihto että matkustajamäärät laskivat viime vuodesta 89 prosenttia.

Näkymät eivät ole sen valoisammat. Katsauksen mukaan viimeisen vuosineljänneksen liiketappio tulee olemaan samaa suuruusluokkaa kuin toisen ja kolmannen neljänneksenkin tappio.

Toimitusjohtaja Topi Manner on hankkinut tukka märkänä lisärahoitusta ja haarukoinut säästöjä, joiden tavoite on nyt nostettu alkuvuoden 80 miljoonasta 140 miljoonaan euroon.