Prismassa pääsee lääkäriin – tulevaisuudessa tarjolla myös päiväkoti ja vanhustenpalveluja?

Osuuskaupan ensimmäisen terveysaseman menestymistä seurataan tarkasti koko maassa. Seuraavaksi ”Pohjois-Karjala-projekti” voi tuoda sote-palveluja verkkoon.
Kotimaa 1.12.2014 07:30
Pentti Väistö
Vastaanottohoitaja Maiju Pukarinen ottaa verinäytettä PK Terveydessä Prismassa Joensuussa 26. marraskuuta. © Pentti Väistö

Joensuun Prismassa asioiva voi kauppareissulla pistäytyä myös lääkärin tai terveydenhoitajan vastaanotolla.

”Ihan välittömästi emme vastaanottoa voi luvata, mutta tunnissa se yleensä järjestyy”, sanoo Pohjois-Karjalan Osuuskaupan palveluliiketoimintojen toimialajohtaja Tiina Tolvanen.

Niinpä lääkäriaseman käytävällä on joskus nähty ostoskärryä työntävä asiakas.

Osuuskaupan terveysasemat eivät vielä ole Suomessa arkipäivää muualla kuin Joensuussa, mutta tulevaisuudessa bonuksia kerryttäviä terveyspalveluja luultavasti tarjotaan eri puolilla maata.

Eikä ole pois suljettu mahdollisuus sekään, että Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) tarjoaa jäsenilleen vastaisuudessa vaikkapa synnytys-, päiväkoti- ja vanhuspalveluja.

 

Tyytymättömyys työterveyspalveluihin sai kaksi vuotta sitten Pohjois-Karjalan Osuuskaupan perustamaan oman työterveyshuollon yksikön. Osuuskunta palkkasi oman henkilöstön työterveyshuoltoa varten.