Entäs nyt, vihreät?

Vihreät voi joutua etsimään Touko Aallolle seuraajan. Maria Ohisalo on valmis harkitsemaan puheenjohtajuutta.Ville Niinistö on todennäköisin valinta pääministeriehdokkaaksi.

Köyhyystutkija Maria Ohisalo toimii Touko Aallon sijaisena.
Köyhyystutkija Maria Ohisalo toimii Touko Aallon sijaisena. © Marjo Tynkkynen

Johtaja- ja imago-ongelmat ovat syöneet vihreiden kannatusta ja vaarantaneet sen menestyksen eduskuntavaaleissa ensi huhtikuussa.

Vahvassa nosteessa olleiden vihreiden tavoitteena on ollut nousta suureksi puolueeksi, joka pääsee seuraavaan hallitukseen. Nyt tavoite on karkaamassa, koska puolueen suosio on vajonnut tasaisesti yli vuoden.

Vihreiden pulma on puheenjohtaja Touko Aalto.

Puolueen uskottavuutta ovat hänen johtajakaudellaan nakertaneet alituiset kohut, tuoreimpina kansanedustaja Jani Toivolan taksinkäyttö ja kikkailu eduskunnan kulukorvauksilla, Aallon vähäpukeinen vierailu tukholmalaisella homoklubilla ja puolueen lainsäädäntösihteerin Aino Pennanen protesti Finnairin koneessa. Vihreiden viesti on jäänyt kyseenalaisten uutisten jalkoihin.

 

Tampereen Sampolassa kesäkuussa 2017 kaikki oli hyvin. Ikävää oli ainoastaan se, että osa puolueen puheenjohtajavaalin äänestyslipuista oli unohtunut Helsinkiin.

Sisältö