Vaalikone paljastaa hallituspuolueiden ristiriidan: Vain kokoomus luottaa terveyspalveluiden yksityistämiseen

Perussuomalaisten ehdokkaista kaksi kolmasosaa ei usko yksityistämisen tuovan säästöjä. Keskusta jakaantunut kahtia.
Politiikka 14.3.2017 09:41
Hallituspuolueiden puheenjohtajat valtiovarainministeri Petteri Orpo (vas.), ulkoministeri Timo Soini ja pääministeri Juha Sipilä eduskunnan kyselytunnilla 9. helmikuuta 2017.
Hallituspuolueiden puheenjohtajat valtiovarainministeri Petteri Orpo (vas.), ulkoministeri Timo Soini ja pääministeri Juha Sipilä eduskunnan kyselytunnilla 9. helmikuuta 2017. © MARTTI KAINULAINEN / LEHTIKUVA

Kolmen hallituspuolueen, keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten, kuntavaaliehdokkaat ovat täysin eri mieltä terveyspalveluiden yksityistämisen vaikutuksista. Suomen Kuvalehden vaalikoneen mukaan suurista puolueista ainoastaan kokoomus luottaa yksityistämiseen.

Kuntavaalien ehdokkaille esitettiin väittämä, että ”kunnallisten terveyspalveluiden yksityistäminen tuo palveluihin tehokkuutta ja säästää kustannuksia”. Koneeseen on vastannut 14700 kahdeksan eduskuntapuolueen ehdokasta.

Kokoomuksessa valinnanvapauteen uskotaan vahvasti. Vastanneista kokoomusehdokkaista yli 70 prosenttia on väitteen kanssa  jokseenkin tai täysin samaa mieltä.

Perussuomalaiset ehdokkaat epäilevät vahvasti terveyspalveluiden yksityistämistä. Vastaneista 65 prosenttia on täysin tai jokseenkin eri mieltä siitä, että yksityistäminen lisäisi tehokkuutta ja leikkaisi kustannuksia.