Uusi työministeri Anni Sinnemäki ei täsmentänyt vastuutaan

Politiikka 26.6.2009 12:13

Uusi työministeri Anni Sinnemäki (vihr.) pitää vihreiden hallitusryhmän puheenjohtajana elokuista budjettiriihtä lähiajan suurimpana haasteena.

Anni Sinnemäki
Uusi työministeri Anni Sinnemäki antoi valan sijaan virka- ja tuomarinvakuutuksen, koska ei kuulu kirkkoon. Kuva Vesa Moilanen / Lehtikuva

Anni Sinnemäki arvioi talouden ja työttömyyden näkymiä ensimmäisessä ministerinä pitämässään tiedotustilaisuudessa perjantaina. Hän muistutti, että elvytystä tehdään velkarahalla.

Budjettiriihi on Sinnemäelle olennainen myös työministerin tehtävässä. Hänen mielestään on erittäin tärkeää saada riittävästi määrärahoja siihen, että työttömät voivat saada asiallista palvelua työvoimatoimistoissa ja että heille voidaan tarjota järkevää koulutusta. Hän myönsi, että määrärahat ovat tiukalla.

Mutta entä jos hallituksen työvoimapolitiikka epäonnistuu? Sinnemäki vastasi topakasti, että jos työvoimapolitiikka epäonnistuu, vastuun kantaa hän. Sitä hän ei kuitenkaan vielä osannut sanoa, mitä tämä vastuun kantaminen merkitsee.

Sinnemäestä tuli ministeri perjantaisessa presidentin esittelyssä. Tasavallan presidentti vapautti Tarja Cronbergin (vihr.) valtioneuvoston jäsenyydestä ja nimitti hänen seuraajakseen ja samalla määräsi työministeriksi Anni Sinnemäen. Ministerin vaihtuminen tuli selväksi jo viime kuussa, kun Cronberg vetäytyi vihreiden puheenjohtajan tehtävistä ja hänen tilalleen valittiin Sinnemäki.

Presidentin esittelyn jälkeen pidetyssä ylimääräisessä valtioneuvoston istunnossa Sinnemäki antoi virka- ja tuomarinvakuutukset. Hän olisi voinut myös vannoa virka- ja tuomarinvalat. Hän sanoi pitäneensä vakuutusta kuitenkin luontevampana, koska hän ei kuulu kirkkoon.

Teksti Risto Jussila / STT

Tilaa SK:n uutiskirje

Ajankohtaisimmat ja puhuttelevimmat digisisällöt vastajauhettuna suoraan sähköpostiisi.