Uusi työministeri Anni Sinnemäki ei täsmentänyt vastuutaan

SK:n toimitus
Politiikka 26.6.2009 12:13

Uusi työministeri Anni Sinnemäki (vihr.) pitää vihreiden hallitusryhmän puheenjohtajana elokuista budjettiriihtä lähiajan suurimpana haasteena.

Anni Sinnemäki
Uusi työministeri Anni Sinnemäki antoi valan sijaan virka- ja tuomarinvakuutuksen, koska ei kuulu kirkkoon. Kuva Vesa Moilanen / Lehtikuva

Anni Sinnemäki arvioi talouden ja työttömyyden näkymiä ensimmäisessä ministerinä pitämässään tiedotustilaisuudessa perjantaina. Hän muistutti, että elvytystä tehdään velkarahalla.

Budjettiriihi on Sinnemäelle olennainen myös työministerin tehtävässä. Hänen mielestään on erittäin tärkeää saada riittävästi määrärahoja siihen, että työttömät voivat saada asiallista palvelua työvoimatoimistoissa ja että heille voidaan tarjota järkevää koulutusta. Hän myönsi, että määrärahat ovat tiukalla.

Mutta entä jos hallituksen työvoimapolitiikka epäonnistuu? Sinnemäki vastasi topakasti, että jos työvoimapolitiikka epäonnistuu, vastuun kantaa hän. Sitä hän ei kuitenkaan vielä osannut sanoa, mitä tämä vastuun kantaminen merkitsee.

Sinnemäestä tuli ministeri perjantaisessa presidentin esittelyssä. Tasavallan presidentti vapautti Tarja Cronbergin (vihr.) valtioneuvoston jäsenyydestä ja nimitti hänen seuraajakseen ja samalla määräsi työministeriksi Anni Sinnemäen. Ministerin vaihtuminen tuli selväksi jo viime kuussa, kun Cronberg vetäytyi vihreiden puheenjohtajan tehtävistä ja hänen tilalleen valittiin Sinnemäki.

Presidentin esittelyn jälkeen pidetyssä ylimääräisessä valtioneuvoston istunnossa Sinnemäki antoi virka- ja tuomarinvakuutukset. Hän olisi voinut myös vannoa virka- ja tuomarinvalat. Hän sanoi pitäneensä vakuutusta kuitenkin luontevampana, koska hän ei kuulu kirkkoon.

Teksti Risto Jussila / STT

Keskustelu

Työministerin tehtävä on turvata työpaikkojen säilyminen Suomessa, toimessa siis edellytetään toimimista siten että edellytykset työn ja työpaikkojen muodostumiseen säilyvät mahdollisimman hyvänä. Nykypolitiikassa puhutaan ihan muusta, ketään ei näytä kiinnostavan työn tekeminen ja yhteiskunnan säilyminen nykyisen kaltaisena, pääosan keskustelusta muodostavat erilaiset syyttelyt ja syyllisten hakeminen, toinen muoti ilmiö on hiilijalanjälki ja sen aiheuttamat muutokset ilmastossa. Todellista tietoa tästä ei kuitenkaan ole eikä sitäkään tietoa mikä on, anneta vaan se piilotetaan. Tarkoitan tällä keskilämpötilan muutosta joka on tällä hetkellä kylmenevä, samoin kuin pohjoisnapajäätikön tilaa joka on lisääntyvä. Kun politiikka on tämänkaltaista niin kansalainen menettää uskonsa koko politiikkan. Puhutaan läpinäkyvyydestä siis tehdäänpä näin, napajäätikön pinta-alasta tehdään blogi samoinkuin Suomen keskilämpötilasta joka on kaikkien nähtävillä ja saadaan usko politiikkaan palautumaan, lopetetaan disinfon syöttäminen kun se jokatapauksessa tulee piakkoin loppumaan.