Timo Soini ja Uusi vaihtoehto jatkavat hallituksen puudeleina – Näin Soini söi kasan vaalilupauksiaan

Uutisanalyysi: Soini on toteuttanut Sipilän ja Orpon oikeistolaista talouspolitiikkaa.
Mikko Niemelä
Politiikka 14.6.2017 15:40
Jos mietitään sitä, mitä Timo Soini lupasi eduskuntavaaleissa 2015 ja minkälaista politiikkaa hän on toteuttanut Juha Sipilän (kesk) hallituksessa, ei ole ihme, että soinilaiset kokivat rökäletappion Jyväskylän puoluekokouksessa 10. kesäkuuta 2017. Soini ja perussuomalaiset linjasivat ennen vaaleja ...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Soini lennätti itsensä ulos politiikasta pyrstötähden lailla. Kohta varmaan kilpailee turhin julkkis tittelistä tai menee Big Brotheriin moreäksi ääneksi.
Ahteriaan varmaan tulee myymään jatkossakin vaan kun valta katoaa seuraavissa vaaleissa lakkaa puhelin soimasta. Ei säälitä tippaakaan.
Toivottavasti persut saa kostonsa. Jatkoa seuraan suurella mielenkiinnolla.

Mielestäni tässä jutussa olisi ollut kohtuullidta mainita, että puolueiden eduskuntavaaliohjelmissa vuoden 2015 vaaeihin Keskustan, Kokoomuksen ja Perussuomalaisten vaaliohjelmat olivat temaattisesti lähempänä toisiaan kuin muilla mahdollisilla eduskunnan enemmistöön riittävillä puoluekoalitioilla. Kuinka paljon vaaliohjelmien tavoitteista olisikaan jouduttu luopumaan, jos hallitus olisi koottu ohjelmallisesti vielä kirjavammalle pohjalle.

Olen Helmerin kanssa samoilla linjoilla. Niemelän juttu on jokseenkin nollasuoritus. Jokainen toimittaja osaa haukkua poliitikot siitä, mitä on luvattu ja mitä on toteutettu.

Niemelällä ei ole haluakaan selittää, miksi pienelle ihmiselle on luvattu tai hän on käsittänyt luvatuksi asiota,joiden kanssa ei ole tullut valmista.

Tekstistä jää käsitys, että kun kaikki mainittu olisi toteutettu, maassa olisi kaikki hyvin, talous olisi nousussa ja pieni ihminen tyytyväinen. Useimpien toimittajien tapaan Niemeläkään ei ota haastetta vastaan ja yritä selittää, miksi asiat ovat monimutkaisia. Pieni ihminen ei ilmeisesti halua sellaista kuulla enkä minä puolestani Niemelän yksinkertaista nurkumista.

Soini nimitteli eräitä pienpuolueita takiaispuolueiksi. Soinista itsestään on tullut takiaisministeri, joka on valmis vaikka mihin temppuihin, jos saa pitää ministerinsalkkunsa.

Tuossa takinkääntölistassa oli hyvin vähän uutta. Samalla tässä näyttää unohtuvan – ainakin implisiittisesti – että kaikki perussuomalaiset, mukaan lukien Halla-ahon innokas porukka, oli noita päätöksiä äänekkäästi tekemässä ja tukemassa. Tuota kaikkea on ihan turha yhden miehen syyksi laittaa. Kumpikin puoli on nyt saanut sen, mikä on ollut tilauksessa jo jonkin aikaa. Hyvä niin.

Akku, aliarvioit Soinia. Ei hän ole varmaan sääliä hakemassakaan. Omassa ministerihuumassaan uusi persukvartetti meni oman innostuksensa ja kokemattomuutensa (omahyväisyytensä?) lankaan ja pissi lirahti omille kengille. Nyt sitten leuka väpättää ja syytökset lentelevät (kuten sinullakin). Tuoko on sitten suoraselkäistä?

Heikki & Helmeri, ditto!

Tätä tekstiä lukiessa ei voi kuin nauraa ja todeta, että taitaa toimittajan henkilökohtainen ura olla lopussaa. Milloin unohdettiin, että myös Perussuomalaiset olivat edelleen valmiita hallitukseen, mutta heitä ei vain haluttu mukaan. Näin ollen he olisivat jatkaneet ihan samalla tavalla edelleen ”puudelointia” ja olisivat myös jatkaneet vaalilupausten pettämistä. Tässä vain nähdään,kuinka yksinkertaisia nämä Persut ja niiden kannattajat ovat.