Timo Soini: homojen adoptio-oikeuskeskustelu punavihreitä nössöarvoja

Politiikka 12.6.2009 06:00

Vasemmistopuolueet olivat suurimpia häviäjiä taannoisissa Euroopan parlamentin vaaleissa. Perussuomalaiset taas porskuttavat voitosta voittoon. Timo Soini kertoo, miksi.

Timo Soini
Timo Soini vaalivalvojaisissa 7.6.2009 Kuva Kaisa Rautaheimo

Vaalien ääniharavaperussuomalaisten puheenjohtaja ja uusi meppi Timo Soini löytää syyn vasemmiston syöksykierteeseen.

”Katso demarien ja vasemmistoliiton listaa ja ehdokkaita. Ketä heistä duunarimies olisi voinut äänestää? Ei yhtään ketään. Niinpä äänet vuosivat meille.”

Soinin mielestä vasemmiston johtotähtenä ovat tätä nykyä ”punavihreät nössöarvot”, jotka karkottavat tehokkaasti työväenluokkaisia, mutta elämänarvoiltaan konservatiivisia äänestäjiä.

”Heille me olemme ainoa puolue.”

Esimerkkinä punavihreistä nössöarvoista Soini mainitsee eduskunnassa käydyn homojen adoptio-oikeuskeskustelun.

”Hirveästi pannaan aikaa ja energiaa marginaalisiin kysymyksiin. Suomessa on 15 000 huostaanotettua lasta, mikä on aivan toisen kokoluokan ongelma kuin adoptiokysymys. Tai ajatellaan huoltajuuskiistoja: ne ovat kova paikka monelle miehelle, mutta ei heidän hätänsä vasemmistoa kiinnosta.”

Soini uskoo, että perussuomalaiset ovat syöneet ääniä sekä sosiaalidemokraateilta että vasemmistoliitolta. Lapissa, vasemmistoliiton vahvalla alueella, perussuomalaisten ääniosuus oli 11,9 prosenttia.

”Rovaniemen torilla vanhan ukot, jotka ovat ikänsä äänestäneet Skdl:ää ja sen seuraajia, kertovat että nyt tulee ääni perussuomalaisille. Kokemäen raveissa yksi vankkumaton vasemmistolainen totesi, että kyllä teki kipeää kiivetä aidan yli sinne teidän puolelle, mutta ei tässä muu auta.”

Nykyvasemmisto karauttaa Soininkin mielestä kiville, kun se yrittää valistaa kansaa, vaikka sen pitäisi päinvastoin kuunnella, mitä kansalla on sanottavana.

”Poliittinen eliitti pitää itsestään selvänä, että duunarimiehet ja pienipalkkaiset naiset äänestävät vasemmistoa. Ei se enää niin mene.”

Nyt Soini häipyy Brysseliin puoleksitoista vuodeksi ja jättää eduskunta-areenan. Antaako se demarien Jutta Urpilaiselle mahdollisuuden profiloitua aiempaa paremmin opposition äänitorvena?

”Tietty sauma on, mutta sen roolin lunastaminen on paljon vaikeampaa kuin hän arvaakaan.”

Lue koko juttu vasemmiston kriisistä uusimmasta Suomen Kuvalehdestä (24/2009).

Tilaa SK:n uutiskirje

Ajankohtaisimmat ja puhuttelevimmat digisisällöt vastajauhettuna suoraan sähköpostiisi.