Timo Soini ehdokkaaksi EU-vaaleihin

SK:n toimitus
Politiikka 28.3.2009 12:41

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ilmoitti ehdokkuudestaan eduskunnassa. Hän lupasi ottaa paikan vastaan, jos tulee valituksi. Puolue ei huolinut ehdokkaakseen helsinkiläistä kaupunginvaltuutettua Jussi Halla-ahoa.

Soinin mielestä hänen päätöksensä lisää äänestäjien kiinnostusta EU-vaaleja kohtaan. Aiemmin Timo Soini on kieltäytynyt EU-ehdokkuudesta.

Soinin mukaan päätös otti koville.

Soini aikoo olla ehdokkaana myös eduskuntavaaleissa 2011.

Perussuomalaisten kaikki ehdokkaat EU-vaaleihin on nimetty. Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho ei ole ehdokkaiden joukossa.

Halla-aho on herättänyt huomiota nettikirjoituksillaan. Hänet valittiin perussuomalaisten listoilta Helsingin kaupunginvaltuustoon. Puolueen jäsen hän ei ole.

Europarlamenttivaalit pidetään kesäkuussa.

Timo Soini nimienkeräyksestä Halla-ahon ehdokkuuden puolesta: Tuomittavaa

Halla-aho sai eilen syytteen uskonrauhan rikkomisesta ja kiihotuksesta. Tämä ei kuitenkaan ollut se asia, mikä ehdokkuuden ratkaisi, Soini kertoi STT:n mukaan.

Perussuomalaiset eivät hyväksyneet sitä, että Halla-ahon ehdokkuutta oli alettu varmistella toista tietä siltä varalta, jos tämä ei pääsisi puolueen ehdokkaaksi. Soini koki tällaisen nimienkeräyksen täysin tuomittavana painostuksena puoluetta kohtaan.

”Odotimme, että Jussi Halla-aho olisi julkisesti irtisanoutunut tästä hommasta”, Soini sanoi.

Timo Soini: ”En ole tyytyväinen Suomen EU-politiikkaan”

Perussuomalaiset lähtevät euro vaaleihin vaaliliitossa yhdessä kristillisdemokraattien kanssa.

”En ole tyytyväinen Suomen EU-politiikkaan, enkä Euroopan unioniin. Sen perustuslain läpirunnaaminen ja keplottelu uusintaäänestyksineen on pitkä farssi. Vastustan EU-perustuslakia, jota nykyään peitellysti Lissabonin sopimukseksi kutsutaan”, Soini kertoi YLEn uutisille perussuomalaisten puoluehallituksen tapaamisen jälkeen.

EU-vaalit ovat hänen mukaansa ”viimeinen mahdollisuutemme herättää koko Eurooppa vastustamaan sopimuksen läpirunnomista”.

”Jos tulen valituksi, otan paikan vastaan. Menen itse paikan päälle katsomaan, onko EU:sta mihinkään.”

Lähteet: HS.fi, YLEn uutiset ja STT

Keskustelu

Luulin, että Timo Soini on uskollinen eduskuntavaalien ja kuntavaalien äänestäjilleen. Näin ei siis ole.
Söikö Soini sanansa? Pettääkö hän puolueensa? Jättääkö hän sen oman onnensa varaan? Ajavatko halla-aholaiset häntä pois puolueesta ja maasta? Kaikkiin kysymyksiin vastaus lienee ”kyllä”.
Surullista touhua. Suomi tarvitsee Soinia, Eurooppa ei. Siellä hän häviää kuin populisti Saharaan.

Soini pääsee läpi ja unohtuu Euroopan parlamenttiin. Kaipa hän luopuu puolueensa puheenjohtajuudesta?

Hajoita ja hallitse, vanha neuvo, toimii hyvin yhä edelleen. Tosin samaan suuntaanhan soini ja Halla-aho toivottavasti vetävät yhä edelleen, joten vahinko ei ehkä ole niin suuri kuin miltä näyttää.

Valta Kansalle!

Olin melkein varma, että Perussuomalaisten politiikalla Halla-ahokin valittaisiin. Eipä se syyte tosin tässäkään tilanteessa paljon puoluetta hetkauttanut, koska ehdokkuus jäi saamatta jonkun nimenkeräyksen takia.

Taitaapi olla niin, etta Perussuomalaisia EU:n aanestavat haluavat antaa eraanlaisen protestiaanen, luultavasti Suomen kotouttamispolitiikkaa vastaan.

Persus solmi ”teknisen vaaliliiton” Kristikansandemokraattien kanssa. Luulet aanestavasi Perussuomalaisia, aanesi meneekin kirkkokansalle. Heidan mielipiteensa kotouttamispolitiikalle on taysin vastakkainen Perussuomalaisiin nahden. Ei tule EU-parlamentissa kuulumaan yhtaan vastustavaa aanta ettei Suomea muutettaisi Afro-Eurooppalaiseksi maaksi.

Toisaalta:vaihtoehtojakaan ei ole.

Soini haluaa itse päästä Euroopan parlamenttiin. Siksi hän ei halunnut Halla-ahoa ehdokkaaksi. Olisi voinut jäädä toiseksi.

Tästä alkoi perussuomalaisten hajoaminen. Halla-aholaiset perustavat oman puolueen. Soini nauttii Brysselin herkuista. Perussuomalaiset näivettyvät, kun johtaja parantaa Eurooppaa – ilman tuloksia sielläkin.

Halla-aho lienee sitoutumaton Helsingin valtuutettu,mutta valittu PerSujen listalta.

Soinin ylläolevat teesit EU:sta ovat hienot ja niihin pitäisi kaikkien suomalaisten yhtyä.
Itsenäisten valtioiden yhteistyö on EU:ssa pienten valtioiden ainoa turva.
Erityisesti Lipponen ajoi liittovaltio kehitystä ja siten Suomen itsenäisyyden tuhoamista.
Myös kaikki muut puolueet PerSuja lukuunottamatta ovat Lipposlaisia !
Heitä voitaisiin syyttää maanpetoksellisesta toiminnasta,jos Suomi olisi oikeusvaltio.