Timo Soini ehdokkaaksi EU-vaaleihin

Politiikka 28.3.2009 12:41

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ilmoitti ehdokkuudestaan eduskunnassa. Hän lupasi ottaa paikan vastaan, jos tulee valituksi. Puolue ei huolinut ehdokkaakseen helsinkiläistä kaupunginvaltuutettua Jussi Halla-ahoa.

Soinin mielestä hänen päätöksensä lisää äänestäjien kiinnostusta EU-vaaleja kohtaan. Aiemmin Timo Soini on kieltäytynyt EU-ehdokkuudesta.

Soinin mukaan päätös otti koville.

Soini aikoo olla ehdokkaana myös eduskuntavaaleissa 2011.

Perussuomalaisten kaikki ehdokkaat EU-vaaleihin on nimetty. Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho ei ole ehdokkaiden joukossa.

Halla-aho on herättänyt huomiota nettikirjoituksillaan. Hänet valittiin perussuomalaisten listoilta Helsingin kaupunginvaltuustoon. Puolueen jäsen hän ei ole.

Europarlamenttivaalit pidetään kesäkuussa.

Timo Soini nimienkeräyksestä Halla-ahon ehdokkuuden puolesta: Tuomittavaa

Halla-aho sai eilen syytteen uskonrauhan rikkomisesta ja kiihotuksesta. Tämä ei kuitenkaan ollut se asia, mikä ehdokkuuden ratkaisi, Soini kertoi STT:n mukaan.

Perussuomalaiset eivät hyväksyneet sitä, että Halla-ahon ehdokkuutta oli alettu varmistella toista tietä siltä varalta, jos tämä ei pääsisi puolueen ehdokkaaksi. Soini koki tällaisen nimienkeräyksen täysin tuomittavana painostuksena puoluetta kohtaan.

”Odotimme, että Jussi Halla-aho olisi julkisesti irtisanoutunut tästä hommasta”, Soini sanoi.

Timo Soini: ”En ole tyytyväinen Suomen EU-politiikkaan”

Perussuomalaiset lähtevät euro vaaleihin vaaliliitossa yhdessä kristillisdemokraattien kanssa.

”En ole tyytyväinen Suomen EU-politiikkaan, enkä Euroopan unioniin. Sen perustuslain läpirunnaaminen ja keplottelu uusintaäänestyksineen on pitkä farssi. Vastustan EU-perustuslakia, jota nykyään peitellysti Lissabonin sopimukseksi kutsutaan”, Soini kertoi YLEn uutisille perussuomalaisten puoluehallituksen tapaamisen jälkeen.

EU-vaalit ovat hänen mukaansa ”viimeinen mahdollisuutemme herättää koko Eurooppa vastustamaan sopimuksen läpirunnomista”.

”Jos tulen valituksi, otan paikan vastaan. Menen itse paikan päälle katsomaan, onko EU:sta mihinkään.”

Lähteet: HS.fi, YLEn uutiset ja STT