THL:n uusi pääjohtaja löytyi ministeriöstä – valtioneuvosto nimittää torstaina

Tuleva pääjohtaja on toiminut myös Kuopion kaupungin palvelujohtajana.
Politiikka 17.10.2018 16:23
LKS 20171107 Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) 26. syyskuuta 2017. Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta on vuotanut 6 000 ihmisen henkilötiedot ja laboratoriokokeen tulokset verkkoon. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos saa uuden pääjohtajan tammikuussa 2019. © Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Sosiaali- ja terveysministeriön osastopäälliköstä Markku Tervahaudasta on tulossa terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n uusi pääjohtaja. Valtioneuvoston on tarkoitus tehdä nimitys torstaina.

Uuteen tehtävään Tervahauta siirtyy ensi vuoden alussa. Toimikausi kestää viisi vuotta vuoden 2023 loppuun saakka.

Tervahaudan nousu on ollut nopea. STM:n ja hyvinvoinnin ja palveluosaston päällikkönä hän aloitti vasta helmikuun alussa. Tehtävä on määräaikainen.

Sosiaali- ja terveysministeriöön Tervahauta siirtyi Kuopion kaupungin palvelujohtajan virasta. Sitä ennen hän toimi Lahden kaupungin toimialajohtajana.

Koulutukseltaan Tervahauta on lääketieteen tohtori. Lääkärin töitä hän on tehnyt Kiuruvedellä kaupungin ja Leppävirran kunnan johtavana lääkärinä.

THL:n pääjohtajan virkaa on hakenut 16 henkilöä. Heidän joukossaan ovat professorit Heikki Hiilamo ja Juho Saari. Saari johti pääministeri Juha Sipilän (kesk) nimittämää työryhmää, jonka tehtävänä oli pohtia keinoja eriarvoistumisen pysäyttämiseksi.