Ovi auki kumppanuudelle

Perussuomalaiset puhuivat yhtä soittoa yli neljä päivää. Perussuomalaisten manööveriä on paheksuttu, mutta kokoomuksen ja keskustan kärkinimet eivät näe sitä esteenä yhteiselle hallitustaipaleelle.

Politiikka 18.05.2021 20:23
Aurora Rämö
Torstaina 13. toukokuuta keskustelu oli jatkunut jo kaksi päivää.
Torstaina 13. toukokuuta keskustelu oli jatkunut jo kaksi päivää. © Mikko Stig/LK

Perussuomalaisten masinoima maratonkeskustelu EU:n elpymispaketista eduskunnassa herättää oppositiossakin tuhahtelua ja silmien pyörittelyä, mutta se tuskin vaikuttaa syvemmin hallitusyhteistyön mahdollisuuksiin.

Asiantuntijat, kuten valtio-opin emeritusprofessori Heikki Paloheimo, ovat arvioineet, että perussuomalaiset eivät ainakaan onnistuneet lisäämään luotettavuuttaan muiden silmissä.

Päinvastoin, epätavallinen toiminta kasvatti epäluuloisuutta sen suhteen, miten hyvin perussuomalaiset soveltuisi hallituspuolueeksi seuraavien eduskuntavaalien jälkeen, Paloheimo sanoi STT:lle.

 

Jos perussuomalaiset nousisi vuoden 2023 vaaleissa suurimmaksi puolueeksi, sen todennäköisimmät hallituskumppanit olisivat kokoomus ja keskusta.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Elina Valtonen sanoo, ettei suhtautumisesta jarrutuskeskusteluun tulisi vetää pitkälle meneviä päätelmiä.

Sisältö