Valtion täsmäyritys

Marinin hallitus haluaa saada osatyökykyisiä ihmisiä töihin uuden valtionyhtiön avulla. Professori Heikki Hiilamo pitää hanketta riskinä, joka kannattaa ottaa.

Rautakauppaan työllistetty Samuli esiintyy artikkelissa omasta toiveestaan vain etunimellään. Kielellinen häiriö, dysfasia, aiheuttaa hänelle vaikeuksia muun muassa lukemisen kanssa.
Rautakauppaan työllistetty Samuli esiintyy artikkelissa omasta toiveestaan vain etunimellään. Kielellinen häiriö, dysfasia, aiheuttaa hänelle vaikeuksia muun muassa lukemisen kanssa. © marjo tynkkynen

Suomeksi Työkanava Oy, ruotsiksi Jobb Kanal Ab.

Tällä nimellä kulkee yhtiöhanke, jolla Sanna Marinin (sd) hallitus haluaa vauhdittaa vaikeasti työllistyvien ihmisten pääsyä työmarkkinoille.

Hallitus päätti valtion erityistehtäväyhtiön perustamisesta syyskuun budjettiriihessä. Työ- ja elinkeinoministeriön virkamiehet ovat kirjoittaneet yhtiötä varten lakiluonnoksen ja toimintaa on ideoitu työ- ja ohjausryhmissä. Niissä on ollut mukana virkamiehiä, järjestöjä ja työnantajia.

Käytännössä yhtiö toimisi niin, että työ- ja elinkeinotoimistot (TE-toimistot) ohjaisivat osatyökykyisiä uuden yhtiön palvelukseen, kun työllistyminen ei syystä tai toisesta onnistu.

Sisältö