Suvi-Anne Siimes: ”En pitänyt Juha Sipilän eronpyyntöä kunniallisena”

Kolumni: ”Juuri ketään ei haitannut, että maallamme ei ollut enää eduskunnalle vastuussa olevaa poliittista hallitusta. Minusta se kuitenkin oli ja on edelleen kovin outoa ja kummallista.”
Politiikka 11.4.2019 20:50
Suvi-Anne Siimes
Pääministeri Juha Sipilä saapui tiedotustilaisuuteen Kesärantaan Helsingissä 8. maaliskuuta 2019 pyydettyään hallituksen eroa tasavallan presidentiltä.
Pääministeri Juha Sipilä saapui tiedotustilaisuuteen Kesärantaan Helsingissä 8. maaliskuuta 2019 pyydettyään hallituksen eroa tasavallan presidentiltä. © Seppo Samuli / Lehtikuva

Suvi-Anne Siimes palaa Juha Sipilän hallituksen eroon Kanava-lehdessä 3/2019. "Kuulun niihin ihmisiin, joiden mielestä poliittisilla instituutioilla ja niiden vakauden ja uskottavuuden vaalimisella on koko ajan enemmän väliä tässä yhä levottomammaksi käyvässä maailmassa", hän kirjoittaa.

Suomen Kuvalehti julkaisee kolumnin kokonaisuudessaan.

 

Toimittaja Saska Saarikoski kuvasi Helsingin Sanomissa maaliskuussa ilmestyneessä kolumnissaan ”Juha Sipilä on uusi mies, jolla on elämä edessään” (HS 15.3.2019) huikean hienosti siitä, miten nopeaksi poliittisen uutisoinnin sykli on muuttunut isojenkin asioiden äärellä. Hän käytti esimerkkinä viikkoa aiemmin tapahtunutta Sipilän hallituksen eroa.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu