Ay-johtajan täyskäännös

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola vetää pois ehdotuksensa ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastamisesta. Hän myös varoittaa työnantajia: pyrkimykset nujertaa ay-liike voivat radikalisoida palkansaajia.

politiikka 05.03.2020 11:06
Matti Simula
Antti Palola sai viime vuonna avauksestaan moitteita muun muassa SAK:sta.
Antti Palola sai viime vuonna avauksestaan moitteita muun muassa SAK:sta. © EMMI KORHONEN/LK

Se oli puhtaasti omaa pohdintaani. Ei varsinainen esitys”, sanoo toimihenkilöjärjestö STTK:n puheenjohtaja Antti Palola (sd) nyt, maaliskuussa 2020.

 

Hän viittaa STTK:n edustajistossa vuoden 2019 toukokuussa pitämäänsä, työmarkkinakenttää kohahduttaneeseen puheeseen. Palola totesi tuolloin, että työttömän on sitä vaikeampi työllistyä, mitä pidemmäksi työttömyys venyy. Hän mainitsi mahdolliseksi lääkkeeksi ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastamisen.

”Kustannusneutraali työttömyysturvan uudistus voitaisiin toteuttaa painottamalla turvan tasoa alkupäässä, porrastamalla malli ja alentamalla turvan tasoa maltillisesti loppua kohti. Turvan kestoa ei pidä lyhentää”, hän linjasi.

Vaikka Palola korostaa, ettei kyseessä ollut ”varsinainen esitys”, todettiin STTK:n 17. toukokuuta 2019 julkaisemassa tiedotteessa puheenjohtajan nimenomaan ”esittäneen” työttömyysturvan uudistamista, osana sosiaaliturvan kokonaisuudistusta.

Sisältö