Veikkaus koettelee yhä lain rajoja

Peliyhtiö on luvannut siistiä toimintaansa, mutta asiakirjat osoittavat, että sopimaton markkinointi on jatkunut. Yhtiötä on jälleen pitänyt uhata sakoilla.

Pelaaja laittaa pankkikortin pelikoneeseen. Uusi arpajaislaki ei veisi pelikoneita kauppojen eteisistä, mutta voisi määrätä piilottamaan ne.
Uusi arpajaislaki ei veisi pelikoneita kauppojen eteisistä, mutta voisi määrätä piilottamaan ne. © ISMO PEKKARINEN / LEHTIKUVA

Valtion rahapeliyhtiö Veikkaus on ollut muutaman vuoden ajan julkisessa ja poliittisessa pyörityksessä kyseenalaisen markkinointinsa takia. Poliittisen paineen alla uusi arpajaislaki on edennyt usean vuoden valmistelun jälkeen eduskuntaan, ja sen toivotaan hillitsevän peliongelmia.

Pääministeri Sanna Marinin (sd) hallitus haluaa muun muassa tehostaa arpajaislain vastaisen markkinoinnin valvontaa. Lain myötä Poliisihallitus voisi esittää markkinaoikeudelle hallinnollista seuraamusmaksua arpajaislain vastaisesta markkinoinnista.

Uusi linjaus on ymmärrettävä, sillä Poliisihallitus on joutunut jo useita vuosia muistuttamaan Veikkausta arpajaislain noudattamisesta. Veikkausta on uhattu useita kertoja sakoilla, mutta tästä huolimatta markkinointirikkomukset ovat jatkuneet.

Sisältö