Piekka saamassa jatkokauden

Politiikka 6.2.2007 14:06

Akavan nykyisen puheenjohtajan Risto Piekan (kok) uudelleenvalinta on varmistumassa. Suomen Kuvalehden saamien tietojen mukaan Akavan mahtiliittojen puheenjohtajat, Opetusalan ammattijärjestön OAJ:n Erkki Kangasniemi (sit) ja Insinööriliiton Matti Viljanen (kok) ovat sopineet viime viikolla, että delegaatio käy lähiaikoina Piekan luona pyytämässä tätä jatkamaan. OAJ:n ja Insinööriliiton yksituumaisuus tarkoittaa, että puheenjohtajakysymys on käytännössä ratkaistu.

Piekan johtamistapaa kohtaan on esiintynyt Akavassa jo pitempään kritiikkiä, josta SK kertoi viime toukokuussa (20/2006). Eri tahoilla hänelle etsiskeltiin pitkin syksyä haastajaa, jonka myös Viljanen ja Kangasniemi olisivat voineet hyväksyä. Tiettävästi keskusteluissa oli vakavasti esillä muun muassa Tekniikan akateemisten liiton yksikönjohtajan Jukka Mäkelän (kok) nimi. 47-vuotias Mäkelä toimii ay-uran ohella aktiivisesti kunnallispolitiikassa ja on tällä hetkellä Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Hän on myös kevään vaaleissa ehdolla eduskuntaan.

Piekka, 58, on toiminut Akavassa vuodesta 1973 ensin järjestösihteerinä ja järjestöpäällikkönä sekä pääsihteerinä. Puheenjohtaja hänestä tuli vuonna 1999, jolloin hän syrjäytti paikalta toisen kokoomuslaisen majurin Mikko Viitasalon.

Teksti Tuomo Lappalainen