Orpo hermostui, Soini letkautti – Hallituskumppanit vaativat keskustaa viinaruotuun

Uutisanalyysi: Lain valmistelu on ollut eriskummallinen peli, jossa viinasta on tullut ulkopolitiikkaan verrattava asia.
Heikki Vento
Politiikka 31.5.2017 15:10
Kiista alkoholilain uudistamisesta on palaamassa hallituksen käsittelyyn, kun eduskuntaryhmien yritys sopia laista kariutui keskiviikkona 31. toukokuuta. Kokoomus ja perussuomalaiset hermostuivat keskustalle, joka halusi poiketa hallituspuolueiden ryhmäkurista ja antaa edustajilleen luvan äänestää l...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Alkoholilain liberalisointia on perusteltu muun muassa sen työllistävällä vaikutuksella. Totta on, että viinan saannin helpottaminen lisää alkoholin kulutusta, sairastavuutta ja ennenaikaisia kuolemia. Ne työllistävät lääkäreitä, hoitajia, sosiaaliviranomaisia, poliiseja ja hautausurakoitsijoita.
T.Kiansten

Voisiko ajatella, että kuluttaja päättäisi mitä juo. Kuluttajan ikäraja 18v. Puskan kannattaisi muistaa mitä on säätely.

Kukas maksaa kasvavat alkoholihaitat, kun kuluttaja päättää itse? Kun verotustakin pitäisi muuttaa kevyemmäksi. Me tavikset. Eivät ne arviolta 150 uutta ruumista, jotka uudistus tuonee.

Tipi
Naurettavaa hohousta mistä revitty luku 150 uutta ruumista?
Kuluttaja osaa päättää itse jos sen vain annettaisiin.
Euroopassa osataan miksei muka meillä?
Ollaanko me kaikki muka jotain juoppohulluja joilla lähtee juominen heti lapasesta jos saa nelosoluen sivasta haloo…
mun nähdäkseni ei.

Entäpä tällainen näkökulma:kun asiakas ostaa vahvempaa olutta,tyytyisikö hän pienempään määrään tölkkejä,kun kun vaikutus tuntuu nopeammin? Kokonaiskulutus ei välttämättä nousisikaan.