Välitilinpäätös

Hallitus asetti koronan torjunnalle kolme tavoitetta. STM:n kansliapäällikön mukaan niissä on onnistuttu ”kohtalaisesti”.

Politiikka 09.12.2020 12:30
Teksti Essi Lehto ja Samuel Nyroos
Pääministeri Sanna Marin ja sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila (oik.) koronatilannekatsauksessa Helsingissä 26. marraskuuta 2020.
Pääministeri Sanna Marin ja sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila (oik.) koronatilannekatsauksessa Helsingissä 26. marraskuuta 2020. © HEIKKI SAUKKOMAA/LK

Toukokuun 6. päivänä 2020 hallitus teki periaatepäätöksen hybridistrategiasta. Yhteiskunnan laajoista koronarajoituksista haluttiin siirtyä kohdennetumpiin toimenpiteisiin.

”Tavoitteena on estää viruksen leviämistä yhteiskunnassa, turvata terveydenhuollon kantokyky ja suojella erityisesti riskiryhmiin kuuluvia ihmisiä. Tavoitteet ovat olleet koko ajan samat ja pyrimme toimillamme varmistamaan niiden toteutumisen”, kertoi pääministeri Sanna Marin (sd).

Epidemia alkoi maaliskuussa 2020. Suomeen julistettiin poikkeusolot. Tapausten kasvu saatiin pysähtymään laajojen rajoitusten ja suositusten avulla. Kesällä epidemia hellitti ja yhteiskuntaa avattiin.

Sairaanhoitopiirit vakuuttivat, että mahdolliseen toiseen aaltoon on varauduttu.

Sisältö