Li Andersson ohjeisti omiaan: Pandoran lipasta ei pidä avata – Hävittäjätaistelu uhkaisi tärkeämpää tavoitetta budjettiriihessä

Hallitusohjelman avaaminen voisi johtaa siihen, että vasemmistoliitolle tärkeä oppivelvollisuuden laajentaminen joutuisi myös tarkastelulistalle.
Politiikka 9.9.2020 17:52
Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson. © Vesa Moilanen/Lehtikuva

Suomen Kuvalehden tietojen mukaan vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson on torpannut puolueessa kyteviä haluja saada leikkauksia hävittäjähankintaan syyskuun budjettiriihen yhteydessä.

Vasemmistoliitto on suhtautunut kriittisesti Hornet-hävittäjien korvaamishankkeeseen. Puolue on pyrkinyt sekä leikkaamaan siihen käytettävää rahamäärää että lykkäämään hankintaa. Näille pyrinnöille on avautunut uutta poliittista maaperää koronaviruksen aiheuttamien julkisen talouden ongelmien takia.

Hävittäjähankintaa puitiin vasemmistoliiton puoluevaltuustossa 29. elokuuta. Valtuusto käsitteli kokouksessa aloitetta, jossa ehdotettiin, että vasemmistoliitto esittäisi hävittäjien hinnan ja määrän supistamista sekä hankkeen lykkäämistä.