Kova väite uutuuskirjassa: Huoli yritysten sääntelytaakasta perustuu höttöisiin konsulttiselvityksiin

On huolestuttavaa, että lainvalmistelussa nojataan entistä enemmän konsultteihin, kirjoittaa tutkija Matti Ylönen.
Salla Vuorikoski
Politiikka 20.3.2017 16:52
Yritysten hallinnollisen taakan purkaminen on ollut suosittu keskustelunaihe politiikassa viimeisen vuosikymmenen aikana. Sipilän hallituksen ohjelmassakin todetaan, että ”Suomi on menettänyt liiallisella sääntelyllä ja hallinnoinnilla ketteryytensä ja samalla kilpailukykynsä”. Aiemmin konsulttien ...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Mikähän tässä jutussa oli uutta. Niin kauan kuin minä muistan, konsulttiselvityksiä on käytetty halutun tuloksen saavuttamiseksi, ei totuuden selvittämiseksi,

Entäpä yrittäjien omat kokemukset, absurdeja virkamiespäätöksiä ja toiminnan haittaamista saa lukea viikoittain.

http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005007232.html

”RIITA maa-alueen vuokrasopimuksesta Vantaan kaupungin ja lentopysäköintiyrittäjä Jarno Kankaan välillä saa yhä erikoisempia piirteitä. HS kertoi viime viikolla, että Vantaan suuressa lahjusvyyhdissä todistava Kangas pelkää vyyhdissä syytettynä olevan kuntapoliitikon Tapio Päivisen (sd) haluavan kaataa hänen yrityksensä.

”Kyllä tämä on poikkeuksellinen tapaus”, arvioi Vantaan yrityspalvelujohtaja Leea Markkula-Heilamo.

Hän vastaa asian esittelystä lautakunnassa ja kannattaa vuokrasopimuksen jatkamista.

”Tässä on kaksi toimijaa, joiden pitäisi toimia rauhallisesti samalla alueella. Mutta he ovat niin riidoissa, että hyvä kun ei pystytetä barrikadeja. Miksi lautakunta on lähtenyt tälle tielle, en tiedä”, Markkula-Heilamo sanoo.

Kyse on Kankaan mukaan Päivisen kostosta. Kangas todistaa torstaina oikeudessa Päivistä vastaan lahjussyytteissä, jotka liittyvät yhteen Suomen suurimmista kuntakorruptioepäilyistä.

Vyyhdin keskiössä on Vantaan entinen kaupunginjohtaja Jukka Peltomäki (sd). Päivisen epäillään ottaneen lahjuksia arkkitehtitoimisto Forma-Futuralta. Päivinen on myös Peltomäen perhetuttu.”

Että hyvin menee!