Keskustan kannatus kasvussa

Politiikka 16.3.2007 12:48

katainen, vanhanen, heinäluoma
Keskustan kannatus näyttää Yle Uutisten kyselyn mukaan edelleen nousevan. Keskustaa äänestäisi nyt 24,7 prosenttia kyselyyn vastanneista. SDP:n suosio on laskenut 21,3 prosenttiin, mutta se on yhä toiseksi suurin puolue. Kokoomuksen kasvu näyttää pysähtyneen. Nyt se on 20,4 prosenttia.

Vihreiden suosio on kasvanut selvästi. Kun helmikuussa tulokseksi saatiin 8,2, nyt kannatus oli 9,7 prosenttia. Myös vasemmistoliitolle mitattiin nousua 8,2:sta 9,7 prosenttiin.

Myös RKP:n suosio on hieman kasvanut, muut pienpuolueet pysyivät suunnilleen entisissä luvuissa.

Taloustutkimuksen eilen päättyneessä kyselyssä haastateltiin lähes 2 000 henkilöä. Virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä.

Pääministeriehdokkaiden loppurutistus SK:ssa

Suomen Kuvalehti seurasi kolmen pääministeriehdokkaan loppurutistusta ja raportoi siitä laajasti tänään ilmestyvässä numerossaan.

Hymypojan tulikoe: ”Sauli Niinistön varjo seuraa Jyrki Kataisen kampanjointia. Nuoren puheenjohtajan onni on, että edellisen vaalitappion jäljiltä kokoomuksella on vain voitettavaa.”

Hakaniemen varjossa: ”Eero Heinäluoma käy kohtalonvaaleihinsa. Epäonnistuminen sysäisi ylivarovaiseksi syytetyn, SAK-taustaisen demarijohtajan politiikan sivuraiteelle.”

Kolmosesta ykköseksi: ”Matti Vanhanen irtautui presidentin-vaalien luuserin leimasta. Espoossa häntä käteltiin seuraavana pääministerinä – eikä lemmenasioista udeltu.”

Lue jutut SK:sta 11/2007

Kuva Hannu Lindroos

Aiheesta lisää
Vaalit 2007 SK netissä