Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni puhui medialle 2. joulukuuta 2019 puoluehallituksen käsiteltyä Rinteen hallitusta uhannutta kriisiä.

Bulldoggi

Ministerieroon johtaneet ostot junaillut Kari Jääskeläinen on kovien otteiden poliittinen avustaja – ja puolueelleen merkillisen arvokas mies.

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni puhui medialle 2. joulukuuta 2019 puoluehallituksen käsiteltyä Rinteen hallitusta uhannutta kriisiä. © Markku Ulander/lk, kuvankäsittely jarmo wright
Politiikka 27.11.2020 06:00
Teksti wilhelmiina palonen

Kesäkuussa 2020 valtiovarainministeri Katri Kulmuni seisoi Eduskuntatalon aulassa. Tiedotustilaisuus kesti vain kolme minuuttia. Hän eroaisi.

Yhtä asiaa keskustalainen Kulmuni korosti: hän kantoi poliittisen vastuun, vaikka ei ollut tehnyt itse ministeriöidensä laskuun hankintoja, joista häntä syytettiin, eikä myöskään ollut tiennyt niistä aiemmin.

Kulmuni pudisti päätään. Ei, en ollut tiennyt.

Suomen Kuvalehti oli joitain päiviä aiemmin paljastanut noin 50 000 euron ostot. Ministerille hankittua viestintäkoulutusta oli käytetty myös puolueen puheenjohtajan tehtävissä.

Ostoja oli järjestänyt Kulmunin erityisavustaja Kari Jääskeläinen.

Hankintoja koskevissa sähköposteissa ministeriön virkamiehet olivat muistuttaneet hankintasopimuksesta ja siitä, että heidän ministeriönsä itse asiassa vastaa hankintalaista. Viestintätoimistot oli aiemmin kilpailutettu. Kilpailutuksen oli voittanut Ellun kanat.

Sisältö