Kanava: Keskustan suunnan on pakko muuttua – ongelmia on turha yrittää paeta viestintäpuheiden taakse

Keskustan on määriteltävä olemassaolonsa tarkoitus ja vietävä se myös ohjelmatyöhön, kirjoittavat Seppo Kääriäinen, Ossi Martikainen ja Pekka Perttula Kanava-lehdessä.
Politiikka 22.10.2020 09:47
Seppo Kääriäinen, Ossi Martikainen ja Pekka Perttula
Keskustan puheenjohtajaksi valittu Annika Saarikko (vas.) ja Katri Kulmuni keskustan puoluekokouksessa Oulussa 5. syyskuuta 2020.
Keskustan puheenjohtajaksi valittu Annika Saarikko (vas.) ja Katri Kulmuni keskustan puoluekokouksessa Oulussa 5. syyskuuta 2020. © Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Keskusta ei voi paeta kannatus- ja identiteettiongelmiaan viestintäpuheiden taakse. Uuden vaihteen löytäminen edellyttää realistisen todellisuuskuvan muodostamista
ja paljon kovaa työtä, kirjoittavat Seppo Kääriäinen, Ossi Martikainen ja Pekka Perttula Kanava-lehdessä. Suomen Kuvalehti julkaisee Kanavassa aiemmin julkaistuja tekstejä verkossa.

 

Keskustan johto vaihtui syyskuun alussa. Katri Kulmuni joutui väistymään. Vaihdoksen kannattajat katsoivat hänen epäonnistuneen tärkeimmässä lupauksessaan eli puolueen kannatuksen nostamisessa.

Kannatuskato kuitenkin ajoittuu enimmiltään häntä edeltävään aikaan. Kulmunin aikana pitkään jatkunut lasku päättyi ja kannatus asettui 11–12 prosentin vaiheille.

Kulmuni perusti puheenjohtajuutensa edeltäjäänsä nähden perinteisempään linjaan tai ainakin ilmaisuun. Hän halusi tehdä työtä järjestöväen parissa ja uudistaa puolueen työtapoja, mihin hän ei näyttänyt saavan riittävää tukea.