Irtisanomissuoja on silkka vaaliase – tähtäimessä äänien lisäksi ay-liikkeen vaalirahat

Uutisanalyysi: Suostuminen ay-liikkeen vaatimukseen olisi merkki heikosta hallituksesta, joka jälleen perääntyy.
Politiikka 16.10.2018 17:40
LKS 20181016 Pääministeri Juha Sipilä, valtiovarainministeri Petteri Orpo ja Eurooppa-, kulttuuri-, ja urheiluministeri Sampo Terho eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 16. lokakuuta 2018. Täysistunnon käsittelyssä oli valtioneuvoston tiedonanto hallituksen työllisyyspolitiikasta ja työllistämiskynnyksen madaltamisesta pienissä yrityksissä. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Pääministeri Juha Sipilä, valtiovarainministeri Petteri Orpo ja Eurooppa-, kulttuuri-, ja urheiluministeri Sampo Terho eduskunnan täysistunnossa 16. lokakuuta 2018. © Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Hallituksen suunnitelmasta alentaa alle kymmenen työntekijän yritysten irtisanomissuojaa on tullut valtaruletin pelimerkki, jossa lain sisältö on sivuseikka.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallituksen lakihanke sopii mainiosti vaaliaseeksi kiistan kaikille osapuolille.

Palkansaajajärjestöjen suuri tavoite on työmarkkinoiden kolmikannan turvaaminen. Hallituksen on peruttava esityksensä, koska sillä ei ole työmarkkinoiden keskusjärjestöjen hyväksyntää.

Ammattiliittojen keskusjärjestö SAK, toimihenkilökeskusjärjestö STTK ja korkeasti koulutettujen Akava pitävät kiinni siitä, että mahdollisimman monesta työelämän uudistuksesta sovitaan hallituksen ja keskusjärjestöjen kanssa.

Eniten hallitukselle pillastui SAK. Hallituksen suunnitelma on erinomainen piristysruiske, joka tarjoaa SAK:lle mahdollisuuden nousta esiin liittojen varjosta.