Halonen taas huippusuosittu

Politiikka 13.7.2007 08:55

Suomalaisten luottamus Tarja Haloseen kasvoi samaan aikaan kun julkisuudessa pohdittiin, miksei hän saa kutsua Valkoiseen taloon.Tarja Halonen

Teksti Tuomo Lappalainen
Kuva Petri Kaipiainen

Tarja Halosen suosio on vähitellen palautumassa samoihin huippulukemiin, joissa se oli ennen viime vuoden presidentinvaaleja.

Taloustutkimuksen Suomen Kuvalehdelle tekemän tuoreen mittauksen mukaan Haloseen luottaa nyt 81 prosenttia suomalaisista eli kolme prosenttiyksikköä useampi kuin vuosi sitten ja peräti seitsemän prosenttiyksikköä suurempi osa kuin heti vaalien jälkeen helmikuussa 2006.

Presidentin asema ei ole vielä aivan yhtä vankka kuin ensimmäisen kauden jälkimmäisellä puoliskolla, jolloin lähes 90 prosenttia suomalaisista antoi hänelle puhtaat paperit. Tuloksista käy kuitenkin ilmi, että Halonen on onnistunut voittamaan taas puolelleen suuren osan niistä, jotka syystä tai toisesta pettyivät häneen presidentinvaaleissa.

Toisaalta 14 prosenttia kansasta eli joka seitsemäs suomalainen on edelleen sitä mieltä, ettei Halonen ole sopiva henkilö presidentiksi. Jos kaikki Haloseen tyytymättömät päättäisivät muodostaa yhteisen puolueen, siitä tulisi eduskunnan neljänneksi suurin.

Lue koko juttu SK:sta 28/2007.