”Hallitus päätti, että nyt saa korona levitä” – Kokoomuksen uusi persutyyli jakaa puoluetta

Analyysi: Koronakriisi on paljastanut, kuinka vaikeaa kokoomukselle on löytää oppositiorooli pitkän hallituskauden jälkeen, kirjoittaa Tuomo Lappalainen.
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo (vas) ja kansanedustaja Kalle Jokinen eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 27. helmikuuta 2020. © Roni Rekomaa/Lehtikuva

Viime keskiviikkona, vain hetki sen jälkeen kun Uudenmaan liikkumisrajoitukset oli purettu etuajassa, kokoomuksen kansanedustaja Kalle Jokinen meni Twitteriin.

”Hallitus päätti, että nyt Korona saa levitä koko maahan. #korona, #keskusta#, #sdp, #poukkoilevaapäätöksentekoa”, Jokinen kirjoitti.

Rajoitukset oli purettu, sillä eduskunnan perustuslakivaliokunta oli edellyttänyt, että niitä pidetään yllä vain niin kauan kuin ne olivat välttämättömiä. Oikeuskansleri Tuomas Pöystin ja oikeusministeriön kansliapäällikön Pekka Timosen tulkinnan mukaan ne eivät enää olleet.

Jokisen tviittiä oli perjantaiaamuun mennessä jaettu eteenpäin 28 kertaa, ja se oli kerännyt 292 tykkäystä - mutta myös 150 kommenttia.