Porvarihallituksen uskottavuus meni: ”Jos Sirkka-Liisa Anttila on saanut kyllikseen, ollaan aika pitkällä”

Essee: Suomalainen demokratia ja puoluekenttä eivät enää tuota vakaita ja työkykyisiä enemmistöjä, kirjoittaa Jarmo Virmavirta.
Politiikka 22.4.2018 20:50
Jarmo Virmavirta
Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä Kesärannassa Helsingissä 10. huhtikuuta 2018.
Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä Kesärannassa Helsingissä 10. huhtikuuta 2018. © JUSSI NUKARI / Lehtikuva

"Pitkässä juoksussa Sipilän hallituksen sisäpoliittisista vaikutuksista tärkein on porvarihallituksen uskottavuuden luhistuminen – taas kerran", kirjoittaa kokoomuksen pitkäaikainen taustavaikuttaja, professori Jarmo Virmavirta tuoreessa Kanava-lehdessä.

Sipilän epäonnistumisten lista on pitkä: yhteiskuntasopimus oli toteuttamiskelvoton, kikyn tavoitteesta ei ota selvää, sote-uudistus ei täytä siihen kohdistettuja toiveita, ja aktiivimalli on "kahinointia työllisyysprosentin millimetritasoiseksi nostamiseksi". Tästä kaikesta seuraa Virmavirran mukaan tuhannen taalan kysymys: onko suomalainen demokratia ja siihen liittyvä parlamentarismi ollenkaan sopiva tähän maailmaan?

Virmavirta on laatinut kirjoituksensa ennen kuin Hjallis Harkimo erosi kokoomuksesta. Suomen Kuvalehti julkaisee artikkelin hieman lyhennettynä.