Politiikan keväästä tulee dramaattinen: Hallituksessa on riittävästi kapinallisia – kaatavatko he soten?

Uutisanalyysi: Kokoomuksen ja keskustan johto ei voi sivuuttaa puolueen sisältä tulevaa kovaa sote- ja maakuntakritiikkiä.
Kotimaa 27.3.2018 18:30

Hallituspuolueiden puheenjohtajat pääministeri Juha Sipilä (kesk), valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) ja eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (sin) eduskunnan suullisella kyselytunnilla 8. helmikuuta 2018. © ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallitukselle näyttäisi tulevan tiukka kevät. Samalla kun valon määrä lisääntyy ja räystäistä alkaa vesi tippua, kasvaa sote- ja maakuntauudistukseen kohdistuva kritiikki.

Hallituksen enemmistö eduskunnassa on erittäin niukka: sillä on takanaan vain 105 kansanedustajaa. Sote-uudistuksen kaatamiseen riittää, jos uudistusta tähän mennessä kritisoineet hallituspuolueiden edustajat äänestävät esitystä vastaan. Samalla kaatuisi todennäköisesti koko hallitus.

Kokoomuksen kansanedustajista jo viisi on epäillyt sote- ja maakuntauudistusta julkisuudessa. Myös keskustan konkaripoliitikko Sirkka-Liisa Anttila aiheuttaa Juha Sipilälle pohdittavaa.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu