Poliisi tutkii virkasalaisuuden rikkomista, Verohallinto jäljittää pimeiden lahjojen ohjeen vuotajaa

Juttua tutkii Helsingin poliisilaitoksen rikostutkintayksikön talous- ja petosrikokset -toiminto.
Jussi Eronen
Kotimaa 13.9.2017 15:49
Helsingin poliisi tutkii Verohallinnossa epäiltyä virkasalaisuuden rikkomista. Verohallinnon tietoturvapäällikkö teki asiasta tutkintapyynnön poliisille perjantaina 8. syyskuuta. Suomen Kuvalehti uutisoi torstaina 7. syyskuuta, että vuonna 2013 annettu Verohallinnon salainen menettelytapaohje kielsi...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Miksi valtion edustajat yrittävät valehdella ja vääristellä? Ja miksi poliisi yrittää edes kuulustella jutun kirjoittanutta toimittajaa? Eikö poliisia saisi toimimaan edes jotenkin laillisesti. Sama juttu on eduskunnan toiminta vierailijoiden listan antamisessa. Eduskunnan hallintojohtajaa Rauhiota ei voine syyttää tästä KHO:n päätöksen mitätöinnistä vaan takana ovat kansanedustajatkin, jotka haluavat salata keskustelunsa lobbareiden ja muiden vaikuttajien kanssa.

Nämä ns. ”virkasalaisuudet” tulee rikostutkia, mieluimmin Valtakunnanoikeuden tasolla. Niitä kun on käytety väärin pitkään ja täysin harkitusti. Tässä ”ohjeen vuotajan” tapauksessa esimerkiksi tulee julkistaa sekä sen antaja että perusteet. Asia on törkeä!

Tällaiset pikku lahjat yleistyivät mm. Kekkosen aikana. Hän itse tosin otti vain suurempia. Mutta sitäkin peiteltiin, sillä, että asiasta tietäjät saivat omia ”pikku lahjojaan.” Niistä on sitten tullut osa täysin harkitusta laajasta korruption systeemistä.