”Pikku riski, että paska lentää” – Kiihtynyt todistus paljasti, että kovan poliisirikosoperaation takana oli huoli presidentistä

Käräjäoikeus käsitteli kahtena päivänä harvinaista juttua, jossa kahta Helsingin poliisilaitoksen kokenutta tutkijaa syytetään rikoksista.
Kotimaa 9.5.2019 12:20
Syytteessä ollutta vanhempaa konstaapelia avustava asianajaja Matti Nurmela (vas.), rikoskomisario Kari Lintilä ja asianajaja Antti Riihelä Helsingin käräjäoikeudessa maanantaina 6. toukokuuta.
Rikoskomisario Kari Lintilä ja asianajaja Antti Riihelä Helsingin käräjäoikeudessa maanantaina 6. toukokuuta. © Marjo Tynkkynen

Helsingin käräjäoikeudessa kuultiin kovia äänenpainoja ja ristiriitaisia kertomuksia, kun siellä käsiteltiin kahteen poliisiin liittyviä virkarikos- ja kunnianloukkaussyytteitä.

Samalla kävi ilmi, että Helsingin poliisilaitoksen rikoskomisario Kari Lintilään kohdistaman operaation taustalla oli huoli lähestyvistä presidentinvaaleista.

Lintilää syytetään virkasalaisuuden rikkomisesta, virkavelvollisuuden rikkomisesta ja kokoomuksen kansanedustajan, entisen rikosylikomisario Kari Tolvasen kunnian loukkaamisesta.

Toista poliisia, vanhempaa konstaapelia syytetään perättömästä lausumasta esitutkinnassa ja kunnianloukkauksesta. Poliisirikosjutun syyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen vaatii Kari Lintilälle sakkorangaistusta ja toiselle syytetylle vankeusrangaistusta, joka voidaan tuomita ehdollisena.