Peruskoulun uudistaminen kiinnostaa – tee oma koulupuu

Kotimaa 12.10.2012 09:00
Klikkaa kuvaa tehdäksesi oman koulupuusi.

Moni on jo käynyt tekemässä Suomen Kuvalehden koulupuulla oman ehdotuksensa siitä, mitä peruskoulussa pitäisi opettaa ja mitä ei. Toimitus ottaa ehdotuksia vastaan vielä reilun viikon ajan.

Eniten koulupuita tehneet ovat kommentoineet ruotsin opetusta. Myös muut vanhat tutut, uskonto ja taito- ja taideaineet, ovat kirvoittaneet monilta kommentteja sekä puolesta että vastaan.

Myös uudenlaisia ideoita on syntynyt. Yksi koulupuun rakentaja ehdottaa tällaista:

”Taito- ja taideaineita opiskellaan määrätyn kaavan mukaan vain kahtena ensimmäisenä vuonna. Tämän jälkeen opiskelija voi käyttää valinnaisia aineita haluamaansa taito- tai taideaineeseen tai vahvistamaan teoriaopintojaan entisestään.”

Kiinnostavaan aiheeseen tarttui myös koulupuun rakentaja, joka pidentäisi koulupäiviä:

”Alaluokkien koulupäivät ovat tarpeeksi pitkiä, jotta lapsilla ei ole niin pitkä iltapäivä olla yksin.”

Matematiikka ja luonnontieteet jakavat myös mielipiteitä. Toiset haluaisivat niitä lisää, koska näkevät ne avaimiksi yhteiskunnan menestykseen. Toiset taas vähentäisivät niitä ja antaisivat tunnit taito- ja taideaineille, jolloin opiskelu motivoisi niitäkin, joilta matematiikka ei suju.

Onko sinulla painavia tai aivan uudenlaisia, hurjiakin ajatuksia siitä, miten peruskoulua voisi uudistaa? Käy tekemässä oma koulupuusi viimeistään 21. lokakuuta ja lähetä se toimitukseen. Käymme tehdyt ehdotukset läpi ja käsittelemme niitä myöhemmin.