Päivän kuvat: USA iski yliotteen Kanadasta puolityhjässä hallissa

Kotimaa 5.5.2012 21:08
USA:n Joey Crabb (vas) torppasi Kanadan Duncan Keithin maiden välisessä tasaisessa taistossa lauantaina. Kuva Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva.

Yksi voitto alkusarjan helpossa otteluohjelmassa, mutta tärkeä voimannäyte jatkopelejä ajatellen.

USA nipisti henkisen yliotteen Kanadasta voittamalla pohjoisamerikkalaisten keskinäisen kohtaamisen viihdyttävässä ottelussa jatkoajan jälkeen 5-4.

Voiton merkitystä korostaa se, että USA on pystynyt voittamaan Kanadan MM-tasolla vain kahdesti vuoden 1985 jälkeen.

Ottelun erikoisuuksiin kuului puolitäysi Hartwall Areena. Yleisömääräksi ilmoitettiin 6.842. Hämmästystä herätti, että aiemmin keskellä päivää pelatussa Sveitsin ja Kazakstanin välisessä ottelussa lehtereillä istui yli 7.200 kiekkofania.

Kanada ja USA näyttivät, että pienelle tontille saa mahtumaan seitsemänkin pelaajaa, kun tahtotila on oikea. Kuva Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva.

Leijonien on vähitellen syytä alkaa varautua pohjoisamerikkalaisiin tornadoihin. Kovuutta pitäisi löytyä, mutta Suomella on joukkueessa vain neljä NHL-pelaajaa: maalivahti Kari Lehtonen sekä hyökkääjät Mikko Koivu, Valtteri Filppula ja Jussi Jokinen.

Kanada ja USA näyttivät lauantaina, että joukkueista löytyy kovuuden lisäksi taitoa, vauhtia ja hyvää joukkuepeliä.

Tässä iskee Ruotsin Johan Franzen 1-0 maalivahti Jakub Stepanekin taakse. Mutta kuka näkee missä kiekko on, erotuomarin katse on ainakin aivan toisessa nurkassa. Kuva Anders Wiklund / Lehtikuva.

Ruotsissa jännitettiin Tsekki-ottelun lopputuloksen lisäksi sitä, toisiko pääsylippujen hintojen laskeminen lisää katsojia halliin. Ruotsalaisjärjestäjät joutuivat pudottamaan hintoja puolipaniikissa sen jälkeen, kun 14.000 henkeä vetävä Globen-halli on kumissut otteluissa tyhjyyttään.

Luvut ovat murheellisia: Saksa-Italia 1.033 katsojaa. Tsekki-Tanska 1.610 katsojaa. Ja ”paikalliskamppailu” Ruotsi-Norjakin houkutteli paikalle vain 7.770 silmäparia.

Tre Kronorin otteissa yleisömäärä ei näkynyt. Rutiinimaiselta vaikuttaneen esityksen jälkeen länsinaapurit voittivat Tsekin 4-1.

Nyt saa tanssia! Fanien iloksi Venäjä peittosi helposti Latvian ensimmäisessä ottelussaan Tukholmassa. Kuva Anders Wiklund / Lehtikuva.

Venäläisillä faneilla oli tilaa tanssia katsomossa Tukholman Globenin jäähallissa lauantaina.

Yleisöä eivät houkutelleet paikalle edes maailmankuulut venäläiset NHL-tähdet, kuten kaksi maalia ja yhden syötön tehtaillut Pittsburgh Penguinsin Jevgeni Malkin ja Detroit Red Wingsin Pavel Datsjuk.

Venäjän 5-2 voittoon päättyneen ottelun jälkeen Latvian kanadalainen valmentaja Ted Nolan myönsi venäläistaiturien merkityksen.

”NHL:ssä 29 joukkuetta yrittää turhaan pysäyttää Malkinia illasta toiseen. Mekään emme onnistuneet siinä tänään”, Nolan päivitteli.