Päivän kuvat: Perussuomalaista köydenvetoa, VR:n lippu-uudistus ja purjelautailijan syysmyrsky

Kotimaa 14.9.2011 12:15
Kuva Jarno Mela / Lehtikuva.

Hallitus ja oppositio vetivät tänään kirjaimellisesti köyttä, kun eduskunnassa järjestettiin liikunta-aamupäivä. Opposition joukkueessa kiskoivat muun muassa perussuomalaisten kansanedustajat Teuvo Hakkarainen (oik.), Ritva ”Kike” Elomaa ja Mika Niikko.

Kuva Kimmo Mäntylä / Lehtikuva.

Jagoda Sekular VR:ltä neuvoi Raija Hurmetta lippuautomaatin käytössä Helsingin rautatieasemalla.

VR:n keskiviikkona julkistettu lippu-uudistus sekoitti matkustajia. VR:n verkkokauppa jumittui, kun kävijämäärät kasvoivat odottamattomiin mittoihin. Lisäksi lipunmyyntiautomaatit ja myyntitiskien palvelut ovat toimineet vaihtelevasti.

Uudistuksessa on kyse siirtymisestä muuttuvaan hinnoitteluun – jos lipun ostaa hyvissä ajoin, sen saa halvemmalla.

Kuva Jussi Nukari / Lehtikuva.

Syksyn ensimmäisestä myrskystä voi ottaa ilon irti näinkin. Tämä purjelautailija käytti tuulen hyödykseen Helsingissä Lauttasaaren Ryssänkärjen luona keskiviikkona.

Myrsky katkoi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä puita sähkölinjoille Etelä-Suomessa, minkä vuoksi enimmillään 16 000 kotitaloutta oli ilman sähköä. Keskiviikon aikana ei ole tullut tietoon sähkökatkoja pahempaa tuhoa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan kovimmat puuskat on mitattu Hangon Russarössä, jossa nopeus oli enimmillään 27 metriä sekunnissa. Russarössä on ollut myös suurin havaittu keskituuli, 23 m/s.

Kyseessä on hurrikaani Katian viimeiset jäänteet, jotka tulivat Atlantilta Suomeen Skotlannin kautta.