Päivän kuvat: Palava Bensuls ja ihmisen kokoinen kasvain

Kotimaa 5.1.2012 17:00
Kuva Kimmo Mäntylä / Lehtikuva.

Espoon Vanttilassa paloi torstaiaamuna 122-vuotias Bensulsin kartanon päärakennus. Palon syttymissyy ei ole tiedossa, mutta kartanossa oli syttynyt tulipalo ensimmäistä kertaa jo tiistaina. Päivystävä palomestari kertoi Ylelle, että yksi mahdollinen syttymissyy on kytemään jäänyt palopesäke.

Kuva Kimmo Mäntylä / Lehtikuva.
Kuva FV hospital / AFP / Lehtikuva.

Vietnamin suurimmassa kaupungissa Hồ Chí Minhissä sijaitsevassa ranskalais-vietnamilaisessa sairaalassa yritetään torstaina poistaa lähes 90 kilon painoinen kasvain leikkauksen avulla. Vietnamilainen Nguyen Duy Hai on elänyt oikeaan jalkaansa kiinnittyneen massan kanssa vuosikymmenet, kertoo New York Daily News.

Jättikokoiseksi paisunutta kasvainta yritettiin poistaa ensi kertaa jo vuonna 1997, mutta leikkaus epäonnistui ja lääkärit joutuivat amputoimaan potilaan jalan polven alapuolelta. Tämänpäiväisellä uusintayrityksellä on noin 50 prosentin mahdollisuus onnistua.

Kasvaimen uskotaan olevan suurin Vietnamissa ikinä dokumentoitu. Se alkoi kasvaa jo, kun Hai oli vasta pikkupoika.

Kuva FV hospital / AFP / Lehtikuva.
Kuva Markus Schreiber / AP / Lehtikuva.

Kanaksi, lampaaksi ja lehmäksi pukeutuneet aktiivit osoittivat mieltään Valtakunnan kanslian edustalla torstaina Berliinissä.

Mielenosoittajat vaativat Saksaan lakia, joka kieltäisi eläinten teurastamisen kosher- ja halal-tyyliin. Kummassakin tapauksessa eläin teurastetaan viiltämällä kaulavaltimo auki eläimen ollessa tajuissaan. Useimmissa länsimaissa eläimet tainnutetaan ennen teurastusta.