Päivän kuva: Näin Suomen joet tulvivat – katso oman alueesi tilanne

Kotimaa 8.4.2010 16:15
Kuva Pekka Sakki / Lehtikuva.

Jokien tulvatiedot löydät tämän linkin takaa.

Ensin oli paljon lunta, nyt on paljon vettä. Tältä näytti Vantaanjoen tilanne Veräjänmäen kohdalla Helsingissä tänään.

Suomen ympäristökeskus kertoo, että etelärannikon joet ovat tulvahuipussa tai ainakin lähellä sitä. Tulvahuippu säilynee joissakin joissa, esimerkiksi Vantaanjoella, ensi viikon alkupuolelle asti.

Ympäristökeskus arvioi, että loppuviikon aikana tai ensi viikon alussa lämpeneminen saattaa nostaa vedenpintoja uudelleen. Lounais-Suomessa virtaamat ovat sen sijaan laskussa.

Tulvat eivät ole aiheuttaneet suuria tuhoja. Etelä-Suomessa on ollut teitä paikoin poikki, ja Vantaanjoen Pirttirannassa on pumpattu vettä pois asuntoalueelta viime yön aikana. Talot eivät vahingoittuneet.

Ennusteet kertovat, että tulvahuiput ovat Etelä-Pohjanmaalla ensi tai seuraavalla viikolla, Keski-Pohjanmaalla huhtikuun loppupuolella ja Pohjois-Pohjanmaalla huhti-toukokuun vaihteessa. Lapissa tulvahuiput ovat huhtikuun lopulla tai toukokuun aikana.

Ympäristökeskuksen verkkopalvelusta voi tarkastaa oman lähialueensa tilanteen. Tällä hetkellä varoituksia suurista virtaamista on annettu Vuoksen alueelle, Ilolanjoelle, Siuntionjoelle, Karjaanjoelle ja Kokemäenjoelle. Tarkemmat tiedot täältä.

Varoituksia vakavista tilanteista ei ole voimassa yhtään.