Päivän kuva: ”Lupaan ja vannon kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä…”

Netta Vuorinen
Kotimaa 24.5.2010 15:00
Virkavala Juha Rehula vannoi valan käsi vanhalla Raamatulla. Kuva Martti Kainulainen / Lehtikuva

Kansanedustaja Juha Rehula (kesk) astui tänään sosiaali- ja terveysministerin saappaisiin valtioneuvoston kokouksessa aamupäivällä. Tasavallan presidentti Tarja Halonen nimitti Rehulan ministeriksi Kelan pääjohtajaksi siirtyvän Liisa Hyssälän (kesk) paikalle.

Hollolalainen sosionomi on neljännen kauden kansanedustaja, joka on tällä vaalikaudella luotsannut eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokuntaa.

Rehulan pesti alkoi tänään virkavalan vannomisella. Ministereiden kuuluu vannoa sekä virka- että tuomarinvala käsi Raamatulla ennen kuin työ voi alkaa.

”Minä Juha Rehula lupaan ja vannon kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä, että minä virassani noudatan perustuslakeja ja muita lakeja sekä toimin oikeudenmukaisesti ja puolueettomasti kansalaisten ja yhteiskunnan parhaaksi.”

”Minä Juha Rehula lupaan ja vannon kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä, että minä parhaan ymmärrykseni ja omantuntoni mukaan kaikissa lainkäyttötehtävissä toimin oikeudenmukaisesti lakia noudattaen.”

Tuore ministeri piti tiedotustilaisuuden heti nimityksen astuttua voimaan. Rehulan aikomuksena on kautensa aikana selkeyttää sosiaalilainsäädäntöä, parantaa työhyvinvointia ja pidentää työuria.

Lähteet: Finlex, Eduskunta, HS.fi

Keskustelu

Eihän Jeesus mikään mielikuvitus olento ole vaan oikea ihminen.

Jos vannoo neitsyt marian pojan isän nimeen, niin se kai kelpaa ateistillekin.

Taas sai hyväveli-verkon jäsen suojatyöpaikan… Onneksi Suomi on korruptio vapaa maa.

Vanhasen porvarihallitus Rehusen mukaan on ollut heikomman asialla,minnes jäi EK ja maan maniot yritysmiehet ,metsänomistajat,suuret maanviljejät,voi tätä valheiden määrää…..

kommentoit, että ”Jos vannoo neitsyt marian pojan isän nimeen, niin se kai kelpaa ateistillekin.”
Mistä lähtien Jumala on ollut Neitsyt Marian raskaaksi saattanut jamppa?
Neitsyt Maria todellisuudessa on ilmeisesti omaa identiteettiään suojellakseen selittänyt pojalleen Jeesukselle satuja olemattomasta isästä, joten Jumala tuskin on saattanut Mariaa raskaaksi.

Rehula, mielenkiintoisen tuntuinen ministerismies alkuvaikutelman perusteella. Miehessä taitaa olla peruskepulaista särmää ja päättäväisyyttä, jossa ei turhia selittelyjä tarvita.
Tuskinpa tuota valaa olisi kannattanut mainostaa niin kovin jutussa, ennemminkin kertoa mikä on miehiään tuo Rehula.

Tuo kohta…perustuslakeja ja muita lakeja…voitaisiin jattaa pois. Eivatpa ole ministerit tai muu poliittinen kerma koskaan ujostelleet kakkia edes Perustuslain paalle (Kekkosen valinta pressaksi ilman vaaleja, meno euroon ilman lain muodollista muutosta…). Olisi paljon reilumpaa, ei kansalaisia oksettaisi niin paljon poliitikkojen touhuiluja seuratessaan.
Mutta miksi ministerien pitaisi lakeja noudattaa?

Presidentti puuttui KHO:n LAILLISEEN paatokseen kertomalla kansalle etta tama tata (kaannytyspaatosta) kasitellyt korkein oikeudellinen elin Suomessa on toiminut OIKEUSTAJUN VASTAISESTI. Kenen oikeustajun vastaisesti? Paatos oli tehty ihan tarkasti lain kirjainta noudattaen, tosin aanestyksella mutta kuitenkin.
Pienelta tuntuukin sitten enaa ns. ’koplaus’ muutaman vuoden takaa.

…PUOLUEETTOMASTI kansalaisten ja yhteiskunnan parhaaksi…
Tulee itku ja nauru samaan aikaan!

Milloinkahan noissa valojen vannomisissakin alettaisiin elää nykymaailmassa. Vannoa nyt jonkun satuolennon nimiin! Vaihtoehtojakin tosin on. Niin halutessaan voi antaa vakuutuksen, jossa satuolennon nimeä ei mainita. Vaihtoehtoja voisi vielä lisätä. Miten olisi :”Minä lupaan ja vannon kaikkitietävän joulupukin ja hänen tonttujensa kautta…”? Olen aikoinaan tehnyt montakin valaa, tuomarin vala niistä yhtenä, mutta satuolennon nimiin en valaa tehnyt enkä tee.

mörk, olen ihan samaa mieltä.
Annetaan Rehulalle ensin tilaisuus toimia, arvioidaan sitten mieluummin Asiaa kuin Henkilöä. Toki on tavallista kysellä, kuka rikkoi ikkunan – sen sijaan että selvitetään miksi se särkyi…

Eihän tänne SK:n kommenttipalstalle ala pesiytymään tuo iljettävä, lähinnä ulkolaisomisteisten lööppimedioiden tyyli, eihän?
Jos ateisti tai antiteisti on onnellinen olotilassaan, miksi pitää rienata muiden vakaumusta? Ellei ennestään tiedä, kannattaa perehtyä käsitteisiin Vala ja Juhlallinen Vakuutus. Taitaa sotilasvala/vakuutus olla vieras käsite?

Valtiollinen ateismi ei tainnut luoda missään maassa kovin paratiisimaisia oloja, jos verrataan tähän ”taantumukselliseen” läntiseen yhteiskuntaan. Olipa mikä muukin yhteiskunnassa hyväksytty aate tahansa, se saakoon elintilan. Aika kyllä eliminoi kestämättömän.

Näitä luetaan juuri nyt