Osku Pajamäki ei lähde puoluesihteerikisaan: ”Perhe-elämä ei kestä alituista ruotsinristeilyä”

Kotimaa 21.4.2010 11:45

Kaupunginvaltuutettu ja tv-tuottaja Osku Pajamäki ei ole käytettävissä Sdp:n uudeksi puoluesihteeriksi.

Osku Pajamäki Osku Pajamäki luonnehtii puoluesihteerin vaalia kutsukilpailuksi. Kuva Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Pajamäen nimi nousi esiin äskettäin Sdp:n Helsingin piirin puoluekokousryhmässä, kun siellä mietittiin sopivia seuraajaehdokkaita Turkuun palaavalle Ari Korhoselle. Helsingin demarien puheenjohtaja Risto Kolanen kertoi puoluekokousedustajien pohdinnoista viime maanantaina pidetyssä piirikokouksessa.

”Pajamäki on uudistava ja innostava, asioista myös itse innostuva positiivinen ihminen. Jos Sdp:n kenttä haluaa puoluesihteeriltä myös uusia avauksia ja henkilökohtaista karismaa ja osaamista, tässä sellainen on. Pajamäestä Sdp saisi sekä poliittisia tavoitteitaan että toimintomuotojaan nykyaikaistavan puoluesihteerin Jutta Urpilaisen rinnalle. Hänestä tulisi lisäarvoa Sdp:n poliittista linjaa esittelevien ja tulkitsevien ´päiden´ joukkoon”, Kolanen suitsutti.

Osku Pajamäki kommentoi asiaa tänään sanomalla, että Kolasen puheenvuoro tuli ”vähän puun takaa”. Hän luonnehtii puoluesihteerin vaalia eräänlaiseksi kutsukilpailuksi, jonka tuomariston muodostaa viime kädessä puolueen puheenjohtaja, mahdollisesti yhdessä eduskuntaryhmän puheenjohtajan kanssa. Pajamäen mukaan hänen oma työtilanteensa ei mahdollista pyrkimistä, ”eikä perhe-elämä alituista ruotsinristeilyä”.


Aiheesta lisää:
Helsingin demarit nostavat Pajamäkeä puoluesihteerikisaan ( Suomenkuvalehti.fi 21.4.2010)