Nyhtökaura ja viisi kovaa kilpailijaa – Tavoite: kasvipohjainen vallankumous

Suomalaistuote pyrkii ”maailman kiinnostavimmaksi” kasviproteiinin lähteeksi.
Kotimaa 20.2.2016 13:00

Nyhtökaura-
nuudelisalaatti. © Petri Kaipiainen

Alle vuoden ikäisellä helsinkiläisellä Gold&Green-yrityksellä on kunnianhimoinen tavoite: kasvipohjainen vallankumous. Sen kehittämät kaura-palkokasvivalmisteet ovat vuonna 2020 ”kiinnostavin kasviproteiinin lähde joka puolella maailmaa”, visioi tuotteen kehittänyt Reetta Kivelä.

Ainakaan Suomen Turussa ei tarvinnut odottaa neljää vuotta. 18. helmikuuta paikallisen K-marketin avajaisissa oli myytävänä sadan paketin koe-erä Gold&Greenin ”nyhtökauraa”, lihan kaltaista kaura-keltaherne-härkäpapuvalmistetta. 250 gramman paketin hinta oli 3,95 euroa. Erä myytiin loppuun neljässä minuutissa.

Mutta onko tällä rakenteeltaan kanaa muistuttavalla ”täydellisellä proteiinilla” mahdollisuus nousta koko maailman kiinnostuksen kohteeksi, kuten yritys visioi?
Jos kilpailusarjaksi määritellään helpot, lihan tavoin käytettävät proteiinituotteet, joutuu nyhtökaura maailmanvalloituksessaan kohtaamaan viisi jo markkinoille vakiintunutta kilpakumppania.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu