Taustoista huolimatta

Nordea ja LähiTapiola palvelivat kohuttua Airiston Helmeä.

LKS 20180923 Airiston Helmen huvila Villa Ybbersnäsin pihapiiriä ja venelaituria ilmasta kuvattuna Paraisilla 23. syyskuuta 2018. Airiston Helmen kiinteistöjen eristys oli lopetettu sunnuntaina aamulla. Keskusrikospoliisi (KRP) teki kotietsintöjä Varsinais-Suomen alueella viikonloppuna. Etsinnät liittyivät Verohallinnon kanssa tehtävään esitutkintaan, jossa epäillään muun muassa törkeää rahanpesua ja törkeää veropetosta, KRP kertoo. LEHTIKUVA / VEIJO LINDGREN
Airiston Helmen huvila Villa Ybbersnäsin pihapiiri ja venelaituri Paraisilla 23. syyskuuta 2018. © Veijo Lindgren / Lehtikuva

Poliisin ratsaamalla Airiston Helmellä on Suomen Kuvalehden selvitysten perusteella ollut pankkitili Nordeassa ja vakuutukset LähiTapiolassa.

Myös yhtiön taustahahmo Pavel Melnikov on vakuuttanut autonsa LähiTapiolassa.

Suomalainen pankkitili ja vakuutukset herättävät kysymyksiä siitä, miten asiakas on pystytty tunnistamaan. 

Airiston Helmen on alunperin omistanut 90-prosenttisesti hongkongilainen yhtiö, jonka on omistanut Brittiläisille Neitsytsaarille rekisteröity yhtiö. Tämän yhtiön omistajista ei ole saatavilla tietoa.

Nykyään Airiston Helmen omistaa italialainen yhtiö, jonka omistaa toinen italialaiseen pankkikonserniin kuuluva yhtiö. Ilta-Sanomien tietojen mukaan pankki ei kuitenkaan ole todellinen omistaja, vaan se omistaa yhtiön nimettömäksi jäävän kolmannen osapuolen lukuun.

Sisältö