Nämä ovat Airiston Helmi -operaation kysymysmerkkejä – Paine maakauppojen valvontaan kasvaa vaalien alla

Uutisanalyysi: Turvallisuusviranomaisia ei välttämättä haittaa, että ilmoille jää epämääräinen käsitys siitä, mitä Suomi Venäjän puuhista tietää, kirjoittaa toimittaja Salla Vuorikoski.
Kotimaa 24.9.2018 15:51
LKS 20180923 Airiston Helmen huvila Villa Ybbersnäsin pihapiiriä ja venelaituria ilmasta kuvattuna Paraisilla 23. syyskuuta 2018. Airiston Helmen kiinteistöjen eristys oli lopetettu sunnuntaina aamulla. Keskusrikospoliisi (KRP) teki kotietsintöjä Varsinais-Suomen alueella viikonloppuna. Etsinnät liittyivät Verohallinnon kanssa tehtävään esitutkintaan, jossa epäillään muun muassa törkeää rahanpesua ja törkeää veropetosta, KRP kertoo. LEHTIKUVA / VEIJO LINDGREN
Airiston Helmen huvila Villa Ybbersnäsin pihapiiri ja venelaituri Paraisilla 23. syyskuuta 2018. © Veijo Lindgren / Lehtikuva

Saarijärveläinen poliisi Asko Hackzell oli eläkkeellä ollessaankin aktiivinen epäkohtien penkoja, joka tuli tutuksi monille toimittajille.

Kiinnostuksen kohde yli muiden Hackzellilla oli venäläisten maakaupat.

”Kukaan ei katso tätä kokonaisuutta tässä maassa. Ei osata sanoa, mitä maita on myyty ja mistä on myyty. Päättäjien pitäisi oikeasti herätä ottamaan selvää siitä, mikä merkitys maan myymisellä on meidän maallemme nyt, kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden kuluttua”, Hackzell sanoi miltei kymmenen vuotta sitten MTV:n 45 minuuttia -ohjelmalle.